fbpx

Platformă de știri și opinii

Vine iarna! Cod galben de ninsoare (10-11 ianuarie) și în Dâmbovița. Cât ține ninsoarea

in Actualitate/Utile by
Banner

Se pare ca iarna vine cu adevărat la mijlocul lunii ianuarie. Meteorologii au anunțat un cod galben de ninsori, ce vizează 20 de județe, în intervalul 10-11 ianuarie. Avertizarea este valabilă și în Dâmbovița. La Târgoviște urmează patru zile cu căderi importante de zăpadă.

Conform ANM:

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 10 ianuarie, ora 18:00 – 11 ianuarie, ora 14:00
Fenomene vizate: ninsori abundente, strat de zăpadă consistent, intensificări ale vântului
Zone afectate: conform textului și hărții

Sursa foto hartă-meteoromania.ro

 În cursul nopții de duminică spre luni (10/11 ianuarie), însudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum și în Munții Banatului și în zona Carpaților Meridionali, iar în prima parte a zilei de luni (11 ianuarie) mai ales în Muntenia și zona Carpaților de Curbură vor predomina ninsorile, moderate și însemnate cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă, ce va depăși local 10…20 cm și izolat 30…40 cm.
Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45…55 km/h în regiunile sudice și de 60…70 km/h în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, temporar viscolind ninsoarea.

În Dâmbovița codul galben de ninsoare vizează întreg județul. La Târgoviște sunt anunțate căderi importante de precipitații, sub formă de zăpadă, în perioada 10-13 ianuarie, inclusiv. Temperaturile maxime nu vor mai depăși valorile de 1-2 grade celsius, în vreme ce minimele nocturne, la Târgoviște, vor coborî până la valori de minus 6 grade.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top