fbpx

Platformă de știri și opinii

Cod Galben de ninsoare (8-9 ianuarie), din nou, în zona montană (și în Dâmbovița)

in Actualitate/Utile by
Banner

O nouă avertizare de tip cod galben a fost emisă de meteorologi. De această dată este vorba de o atenționare ce vizează 14 județe (în special zona montană) , de ninsori abundente, ce va fi valabilă în intervalul 8-9 ianuarie.

Conform ANM:

Sursa foto hartă-meteoromania.ro

 COD GALBEN

Interval de valabilitate:08 ianuarie, ora 12:00 – 09 ianuarie, ora 04:00
Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ
Zone afectate: conform textului

În intervalul menționat, în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și de Curbură va ninge, iar local în Oltenia, nord-vestul Munteniei, precum și în sudul și sud-estul Transilvaniei vor predomina ninsorile. Ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

În județul Dâmbovița, sub incidența codului galben intră doar zona montana înaltă (munții Bucegi). În restul județului sunt anunțate importante căderi de precipitații, în special sub formă de lapoviță, în următoarele 24 de ore.

La Târgoviște sunt anunțate precipitații (sub formă de lapoviță) și de 14 l/mp, în perioada 8-9 ianuarie. Aici temperaturile diurne vor scădea semnificativ, până la valori ce nu vor depăși 0 grade celsius, în data de 11 ianuarie. Până atunci, maximele diurne se vor încadra între 1-4 grade celsius.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top