fbpx

Platformă de știri și opinii

Primarul Târgoviștei anunță că proiectul parcului de 50.000 de mp a intrat în faza de execuție

in Actualitate/Administrație by
Banner

Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște, într-o postare pe pagina sa de Facebook, a anunțat că proiectul celui mai mare parc ce va fi construit în municipiul Târgoviște, raportat la ultimii 50 de ani, a intrat în faza de execuție.

Parcul va avea o suprafață de aproximativ 50.000 de mp și va fi amplasat în vecinătatea Complexului Turistic de Natație din Târgoviște.

“Astăzi, am semnat contractul de execuție de lucrări aferent proiectului <<Reconversia si refuncționalizarea terenului din vecinătatea Complexului Turistic de Natație Târgoviște prin crearea de facilități pentru recreere>>, proiect prin care, pe o suprafață de aproximativ 50.000 de mp, va fi implementată o investiție care presupune amenajarea unui spațiu verde generos, incluzând zeci de specii de arbori ornamentali, arbuști rășinoși, foioși, plante florale, dar și construirea unui loc de joacă, a unei fântani arteziene, a unei scene cu gradene, a unui foișor sau amenajarea unor piste pentru biciclete.

În plus, parcul va fi dotat si cu o zonă de fitness cu elemente de tip bare de tracțiune sau cu mobilier urban inteligent cu Wi-Fi, va fi supravegheat video, iar tot spațiul verde va beneficia de sistem automat de irigații.

Totodată, va fi construit și un minipoligon destinat celor mici. Aici copiii se vor putea plimba cu mașinuțele sau bicicletele într-un mediu ce imită străzile orașului și vor învața semnele de circulație.

Valoarea totală a investiției este de 11.664.120,71 lei, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional regional 2014-2020, Axa 4, Prioritatea de Investiții 4.2.”, a transmis Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște, prin intermediul Facebook.

Sursa: Facebook Daniel Cristian Stan 

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top