fbpx

Platformă de știri și opinii

Programarea online pentru vaccinare se poate face fără semnătură electronică

in Actualitate/Sănătate by
Banner

Marți, 29 decembrie 2020, Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a informat că persoanele care se înscriu pe platforma electronică de programare pentru vaccinarea împotriva Covid-19 nu au nevoie de semnătură electronică.

În contextul informaţiilor vehiculate în spaţiul public privind obligativitatea deţinerii unui certificat de semnătură electronică de către cetăţeni pentru înscrierea în platforma de programare pentru vaccinare împotriva COVID-19, Biroul de Presă al STS face următoarele precizări. Cetăţenii care fac parte din etapa 3 (populaţia generală) de vaccinare vor putea să se înscrie în platforma electronică, fără a fi condiţionaţi de deţinerea unui certificat digital calificat (semnătură electronică). Pentru populaţia generală atât înscrierea în platformă, cât şi vaccinarea propriu-zisă sunt gratuite”, a transmis STS printr-un comunicat de presă, conform Agerpres.

STS precizează că înscrierea pe platforma informatică este obligatorie doar pentru beneficiarii vaccinării din etapele 1 și 2. Ei sunt programați centralizat de către responsabilii desemnați de la nivelul fiecărei instituții eligibile.

Aplicarea semnăturii electronice atestă faptul că documentele încărcate în sistem aparțin unei instituții publice sau private și face parte din categoria populațională ce poate beneficia de vaccinare.

STS reamintește că în acest moment programările și vaccinarea anti-covid-19 sunt disponibile doar pentru etapa 1 adică, pentru persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social – sistem public și privat.

Pentru a treia etapă, adică populația generală, înscrierile nu sunt încă disponibile. Cetățenii își pot crea un cont în platformă, însă opțiunea de programare va fi activată ulterior, după terminarea primelor două etape de vaccinare.

Sursa: Agerpres

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top