În zona montană înaltă, în special în Făgăraș și Bucegi este un risc crescut de avalanșă, în acest final de an. Conform ANM:
„La peste 1800 m regăsim un strat mai consistent de zăpadă proaspătă, ce depășește pe alocuri 20-30 cm, în special pe versanții sudici și numeroase plăci de vânt, îndeosebi pe versanții nordici. Vântul puternic va determina în continuare formarea plăcilor de vânt la peste 2000 m, mai ales pe versanții nordici și estici. În zonele adăpostite sunt depozite mai însemnate de zăpadă.
Riscul de declanșare a avalanșelor va fi amplificat și de faptul că, stratul de zăpadă depus în ultimele zile are la bază cruste de gheață, peste care poate aluneca cu ușurință. Sub 1800 m stratul de zăpadă are dimensiuni mai reduse, dar între 1500-1800, pe alocuri, stratul de zăpadă depășește 40
cm. Pe fondul temperaturilor ridicate și parțial al insolației, există un risc spontan de declanșare al unor avalanșe de dimensiuni mici sau medii între 1500 și 2100 m.”
Atenționarea este valabilă, momntan, până în data de 30 decembrie. În Argeș, salvamontiștii au anunțat că toate traseele turistice sunt închise:
„Traseele montane din judeţul Argeş care acced către creasta Făgăraşului, precum şi traseul de creastă al Făgăraşului, Iezerului, Pietrei Craiului şi Leaotei sunt şi vor rămâne închise până la sfârşitul iernii. Potecile nu mai sunt vizibile, la fel ca şi marea majoritate a semnelor de marcaj.” (anunț Salvamont Argeș).
În ultimele 24 de ore la Dispeceratul Național Salvamont au fost primite 30 de apeluri de urgență din partea turiștilor aflați pe munte, ce solicitau ajutor. Unul dintre acestea a fost pentru județul Dâmbovița (munții Bucegi).