fbpx

Platformă de știri și opinii

Premieră pentru Târgoviște: lifturi noi cu bani europeni

in Actualitate/Administrație by
Banner

O premieră este marcată zilele acestea în municipiul Târgoviște. Prin proiectele de reabilitare termică a blocurilor de locuințe, mai multe lifturi sunt înlocuite cu ajutorul banilor europeni.

Se schimbă lifturile la blocurile nr. 40 si nr. 64 de pe bulevardul Unirii, cu precizarea că vor fi înlocuite 11 lifturi, numai în cadrul proiectelor aflate acum în derulare, după cum a anunțat primarul municipiului Târgoviște.

“Reamintim că administrația locală târgovișteană are in derulare 2 investiții majore pentru reabilitarea termică, din fonduri europene, a blocurilor de locuințe din municipiul Târgoviște, respectiv:
<<Eficientizarea energetică prin reabilitarea şi consolidarea clădirilor rezidenţiale din Municipiul Târgovişte – Pachet I.1>>, pentru 6 componente, respectiv blocurile D1, D2, D3, D4, 5A, 5B, investitie in valoare totala de 7.288.477,82 lei;

-<<Eficientizarea energetică prin reabilitarea şi consolidarea clădirilor rezidenţiale din Municipiul Târgovişte – Pachet I.2>>, pentru 8 componente, respectiv blocurile F1, F2, 12 ICMD, 40 (scarile A si B), 54, 57 (scarile A si B), 64 (scarile A si B) si blocul K., investitie in valoare totala de 15.618.158,59 lei.

Lucrările avute în vedere sunt deosebit de complexe si vizează izolarea termică a fațadei (parte opacă si parte vitrată), închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, izolarea termică a planșeului peste subsol, instalarea de panouri solare, înlocuirea corpurilor de iluminat și a circuitelor electrice aferente parților comune, înlocuirea sau modernizarea lifturilor, repararea acoperișului tip terasă, a trotuarelor de protecție, repararea sau înlocuirea instalației de distribuție a apei reci si a colectoarelor de canalizare menajeră din subsoluri, măsuri de reparații si consolidare, adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilități etc.

Este important să precizăm că sumele datorate de către proprietarii locuințelor vor fi eșalonate pe 10 ani, sunt cuprinse intre 3,5% si 25% din valoarea lucrărilor aferente unui apartament (în funcție de venitul pe membru de familie, proprietarii care au venitul sub salariul mediu net lunar pe economie plătind numai 3,5%) și vor fi achitate numai după recepția finală.”, a scris Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște, pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Facebook Daniel Cristian Stan

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top