fbpx

Platformă de știri și opinii

O asistentă medicală de 26 de ani – Primul român vaccinat anti COVID-19. Tot ce trebuie să știi despre campania de vaccinare

in Actualitate/Sănătate by
Banner

Mihaela Anghel, asistent medical din echipa care a preluat primul pacient confirmat cu SARS-CoV-2 în țara noastră, a primit și primul vaccin împotriva COVID-19, în dimineața zilei de 27 decembrie.

Campania de vaccinare în România a început, în acestă dimineață, de la ora 9.00. Prima persoană vaccinată din țara noastră este o asistentă de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, cel mai mare spital COVID.

Sursa foto-financialintelligence.ro

Este vorba despre asistenta Mihaela Anghel, în vârstă de 26 de ani, cea care, pe 27 februarie, a preluat primul caz COVID din România.  Asistenta lucrează de 4 ani la Institutul ”Matei Balș” și a stat 15 minute sub observație după ce a făcut vaccinul.

Sursa foto-facebook/Guvernul României

Urmează prima vaccinare și în alte nouă spitale de boli infecțioase din țară, începând cu ora 10.00.

În prima fază a campaniei de vaccinare anti-COVID este vizat personalul medico-sanitar din toate cele 10 spitale de boli infecţioase din România, care se află în prima linie de luptă împotriva noului coronavirus.

Acestea sunt:
* Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” Bucureşti
* Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Braşov
* Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Dr. Victor Babeş” Bucureşti, inclusiv secţia externă modulară Pipera
* Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca
* Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa
* Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” Craiova
* Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi
* Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Ruşdea” Baia Mare
* Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava
* Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” Timişoara, inclusiv secţia exterioară a acestui spital – secţia clinică de recuperare cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara.

La Institutul de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino” din București au sosit (26 decembrie,) într-o tranșă de 10.000 de doze, primele vaccinuri împotriva COVID-19, achiziționate de la BioNTtech/Pfizer.Premierul României, Florin Cîțu a declarat: „Campania de vaccinare începe în același timp în România și în celelalte state membre ale Uniunii Europene. Avem totul pus la punct. Este un moment important, îl așteptăm de un an de zile”; „apariția vaccinului într-un timp record va ajuta la eradicarea pandemiei într-o perioada cât mai scurtă, sper eu; în completarea măsurilor pe care le avem, vaccinul vine să ajute la acest lucru”. Românieva mai primi săptămâna viitoare în jur de 144.000 de doze.

Până în acest moment, Comisia Europeană a semnat contracte cu șase companii farmaceutice, producătoare de vaccinuri. În baza acestor contracte semnate și în funcție de ce vaccinuri vor fi, în continuare, recomandate de către EMA și autorizate de către Comisia Europeană, România va putea accesa numărul de doze necesar pentru vaccinarea a 10,7 milioane de persoane, cu posibilitatea de suplimentare.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top