fbpx

Platformă de știri și opinii

Moroeni: A fost inaugurat podul peste pârâul Răteiu

in Actualitate/Administrație by
Banner

A fost inaugurat podul peste pârâul Răteiu, din comuna Moroeni, un pod de importanță vitală pentru compania Heidelberg Cement.

Inaugurarea a avut loc miercuri, 23 decembrie, cu participarea președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a vicepreședintelui Luciana Cristea, a primarului comunei Moroeni, Laurențiu Moraru și a reprezentanților Heidelberg Cement.

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a transmis ulterior un mesaj în care îi asigură pe dâmbovițeni că va fi permanent deschis colaborărilor și parteneriatelor benefice dezvoltării județului. Și în cazul podului de la Moroeni a fost vorba tot despre un parteneriat, unul reușit, între Consiliul Județean Dâmbovița și Heidelberg Cement.

“Noua construcție peste pârâul din munte are 48 m lungime și a fost realizată în parteneriat cu fabrica de ciment din Fieni.

Acest pod era absolut necesar pentru buna funcționare a HeidelbergCement Fieni, fiind singura cale de acces către cariera de calcar de la Lespezi, acolo de unde fabrica își extrage materia primă.

Cu ajutorul noului pod, angajații Heidelberg au asigurat acum drum liber către Lespezi în cele mai bune condiții.

Valoarea lucrării finalizate se ridică la aproape 3,7 milioane de lei, din care Consiliul Județean Dâmbovița a suportat 2,2 miloane de lei, iar 1,5 milioane de lei a fost contribuția HeidelbergCement Fieni.

La finalul acestei investiții, vă pot spune că s-au realizat următorele lucrări:

– amenjare albia pârâului Răteiu;

– ziduri de sprijinire;

– coloane forate;

– structură tablier;

– trotuare și parapet;

– infrastructură și suprastructură rampe.

Execuția acestei lucrări demonstrează că suntem un partener de încredere, iar ca președinte al Consiliului Județean Dâmbovița voi fi deschis, în permanență, colaborării și parteneriatelor pentru dezvoltarea județului nostru.”, a transmis Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Facebook Corneliu Ștefan

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top