fbpx

Platformă de știri și opinii

Pucioasa: Grădinița nr. 2 și spațiile publice urbane din zonă vor fi modernizate

in Actualitate/Administrație by
Banner

Vești bune pentru locuitorii orașului Pucioasa. Edilul Constantin Ana, abia ieșit din izolare, a anunțat că a fost semnat contractul pentru finanțarea proiectului care prevede modernizarea, extinderea și dotarea Grădiniței cu program prelungit nr. 2 din orașul Pucioasa, dar și modernizarea spațiilor publice urbane din zonă.

Proiectul are o valoare de aproape 15 milioane de euro și va schimba complet fața cartierului Porcărie din orașul Pucioasa.

“Prima zi de muncă după izolare mi-a adus o bucurie imensă- semnarea Contractului de finanțare pentru proiectul “Reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Grădiniței cu program prelungit nr. 2 din orașul Pucioasa și îmbunătățirea spațiilor publice urbane din zonă.”

La fel ca și în cazul cartierului Filatură, infrastructura din cartierul nostru cunoscut sub numele de Porcărie, a fost și a rămas pentru mine și echipa mea un obiectiv extraordinar de important!

4 ani de zile am venit în acest cartier spășit, așteptând să vă pot oferi soluții clare, concrete, pentru modernizarea acestui cartier imens!

Soluția am identificat-o încă din vara lui 2018, o dată cu lansarea AXEI 13 a POR 2014 – 2020, ce ne-a permis depunerea a patru proiecte complexe, extraordinar de importante pentru comunitatea noastră!

Din păcate, acesta este ultimul din cele patru proiecte ce a intrat în evaluare, deși, pentru mine este cel mai important!

Acest proiect cu o valoare de aproape 15 milioane de lei este un proiect integrat, prin care ne propunem modernizarea Grădiniței nr. 2, dar și îmbunătățirea spațiilor publice urbane din zonă.

Grădinița va suferi investiții foarte ample în integralitatea ei, ținând cont de nevoile copiilor, părinților și cadrelor didactice, dar și de ultimele standarde și cerințe legale.

Clădirea va fi consolidată, modernizată, dotată cu echipamente și mobilier nou, iar curtea grădiniței va fi reamenajată și dotată cu locuri de joacă moderne și cu toate facilitățile necesare.

Componenta de infrastructură a acestui proiect constă în îmbunătățirea spațiilor publice urbane din zona Grădiniței nr. 2 prin crearea a două parcări cu acces facil către grădiniță și str. Florin Popescu, crearea de alei pietonale ce vor deservi circulației riveranilor către obiectul educațional și reabilitarea tuturor străzilor din cartierul în care se află amplasată grădinița, crearea de spații verzi, locuri de joaca, sistem de iluminat, dar și sistem de preluare a apelor pluviale.

Intervențiile vor avea loc pe străzile Sg. Erou Nicolae Marius, str. Zorele, str. Nouă, practic toată zona cuprinsă între Str 1 Decembrie 1918 și viitorul magazin Lidl!

Și pentru că termenul maxim de finalizare al acestui proiect este 2023, suntem obligați să demarăm în regim de urgență licitația pentru atribuirea contractului de lucrări în așa fel încât proiectul să fie implementat la termen!

Așadar, Moș Crăciun a venit anul acesta mai întâi în Porcărie!”, a scris primarul Constantin Ana pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Facebook Constantin Ana

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top