Modificări în organigrama Consiliului Județean Dâmbovița

in Actualitate/Administrație by
Banner

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, după ce a avut loc ultima ședința ordinară a CJD de anul acesta, a anunțat într-o conferință de presă că vor exista modificări în organigrama instituției.

Dacă vechea organigramă prevedea 9 directori generali, potrivit celei noi vor exista numai 4 directori generali și arhitectul șef al județului.

Totodată, din 174 de funcții publice vor mai rămâne, conform noii organigrame, 161 de funcții publice.

„Prin modificarea aceasta am propus consilierilor județeni o structură suplă, funcțională, care să fie responsabilă pentru toate proiectele pe care le vom avea în cadrul CJD începând cu anul 2021.”, a declarat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Direcția de Urbanism rămâne neschimbată, incluzând aici și arhitectul șef. La fel și Direcția Economică. În schimb, s-a desființat Direcția de Achiziții Publice și s-a înființat Serviciu. S-a desființat și Direcția de Programe Europene, dar și o parte din Direcția Generală de Infrastructură Locală, pentru a se înființa Direcția de Strategii, Programe și Investiții, o singură Direcție cu două Servicii: unul pentru programe europene, unul pentru programe naționale. Din această Direcție de Strategii , Programe și Investiții va face parte și un compartiment nou creat, un compartiment pentru accesarea fondurilor europene care să fie atât la dispoziția Consiliului Județean Dâmbovița, cât și a tuturor primăriilor dâmbovițene.

„Prin acest compartiment vreau să ajut toate localitățile, toate unitățile administrativ-teritoriale, pentru a accesa toate fondurile europene care vor fi puse la dispoziția României începând cu anul 2021. În afară de fonduri europene, bineînțeles, și toate programele care vor fi la nivel guvernamental.”, a subliniat președintele Cobsiliului Județean Dâmbovița.

Și Direcția Generală de Infrastructură Locală a fost desființată. Aceasta avea în subordine mai multe Servicii, unde existau directori generali, directori adjuncți și alți directori despre care Corneliu Ștefan crede că ar putea fi folositori în alte structuri. În schimb, a fost înființată Direcția Tehnică, cu un Serviciu de Drumuri Județene și Poduri și un Serviciu de Utilități Publice pentru care s-a transferat de la Direcția de Urbanism partea de Protecția Mediului și Gestiunea Deșeurilor. Tot aici va fi încadrat și Biroul de Autoritate Județeană de Transport.

Totodată, în afară de Serviciul de Urbanism, Amenajarea Teritoriului și Cadastru, a fost creat un compartiment privind dezvoltarea zonei montane a județului Dâmbovița.

„Discutăm de mai mult de 30 de ani de stațiunea turistică Moroeni-Padina-Peștera, dar până astăzi nimeni nu a răspuns tuturor problemelor din stațiunea turistică de interes național Moroeni-Padina-Peștera. Cred că era necesar acest compartiment în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița, în care doresc să vină arhitecți și să se ocupe numai de stațiunea turistică Moroeni-Padina-Peștera. Cei care vor face parte din acest compartiment nu se vor ocupa cu altceva decât drzvoltarea stațiunii!”, a mai adăugat Corneliu Ștefan.

De asemenea, Direcția de Administrare a Patrimoniului s-a unit cu Direcția Juridică, cele două structuri formând acum Direcția Juridic, Contencios și Administrarea Patrimoniului, cu Serviciu Juridic, Contencios și Serviciu de Administrare a Patrimoniului.

Tot în ultima ședința ordinară de anul acesta a Consiliului Județean Dâmbovița a fost votat un alt proiect important: aprobarea Programului Județean de Dezvoltare Locală, un program unic în România, nemaifiind propus de niciun alt consiliu județean din țară până la acest moment.

Banner