fbpx

Platformă de știri și opinii

Klaus Iohannis: „Restricțiile se păstrează și de Crăciun și Anul Nou”- Campanie de vaccinare în martie-mai 2021

in Actualitate/Administrație/Sănătate by
Banner

Aflat într-o vizită la noul pavilion creat la Institutul „Cantacuzino” (centrul național de stocare a vaccinului anti COVID-19) președintele Klaus Iohannis a declarat vineri, 18 decembrie, că toate restricțiile în vigoare rămân valabile de sărbători, și pentru Crăciun, și pentru Revelion. Șeful statului a avertizat că efectivele Ministerului de Interne vor fi suplimentate în perioada sărbătorilor, iar cei care nu vor respecta legea vor fi sancționați. Campania de vaccinare a populației se va derula în perioada martie-mai 2021. Vaccinul nu este obligatoriu a mai spus șeful Statului.

Klaus Iohannis-18 decembrie 2020

„Credem că în martie, aprilie, mai începe vaccinarea generală a populației. Important de știut e că vaccinarea nu e obligatorie, e singura cale de a scăpa de pandemie.

Vom avea mai multe tipuri de vaccin, toate sunt eficiente, sigure, autorizate la cele mai înalte standarde europene, și în acest fel vom putea, daca ne mobilizam și mergem la vaccinare, până în vara, să scăpăm de această pandemie.

Până atunci însă, trebuie să avem grijă și să respectam restricțiile. Am observat că foarte multă lume e interesata de ce se întâmplă de Crăciun și de Anul Nou: toate restricțiile rămân în vigoare și de Crăciun, și de Anul nou.

Măsurile sunt gândite pentru a ne proteja de boală, ele trebuie respectate. Aceste restricții nu sunt facultative, ci obligatorii. Este in interesul fiecărui român să repecte aceste restricții, pentru un motiv simplu – să nu ajungă el, copilul lui, părintele sau bunicul lui in spital. (…)

Există dispozitive suplimentare pregătite de MAI. Pentru cei care nu înțeleg vorba bună, vor avea surpriza să fie amendați. Restricțiile nu-s doar așa, să fie, ci este obligatorie respectarea lor. Cred ca majoritatea românilor înțeleg rolul restricțiilor, al măștii. (…)

A declarat Klaus Iohannis.

Colonel Valeriu Gheorghiță ( coordonator campanie vaccinare România)

Copiii sub 16 ani nu vor fi vaccinați în campania de vaccinare anti-COVID pentru că „nu există o recomandare de administrare” la acest moment, a declarat colonelul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare la Centrul național de stocare a vaccinurilor anti-COVID-19 de la Institutul „Cantacuzino”.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top