fbpx

Platformă de știri și opinii

Din martie 2021 începe vaccinarea generală. Iohannis: „Vom primi 100.000 de doze pe săptămână”

in Actualitate/Sănătate by
Banner

Președintele Klaus Iohannis a afirmat vineri, 18 decembrie, faptul că din luna martie a anului 2021 va începe campania de vaccinare anti-COVID.

Din luna martie se va mări tranșa de doze de vaccin până la 100.000 de doze pe săptămână. Prima categorie de persoane care va beneficia de acest vaccin va fi personalul medical, abia apoi începând vaccinarea întregii populații.

După ce a vizitat Centrul naţional de stocare a vaccinurilor anti-COVID-19 din cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino”, șeful statului a declarat că „totul este organizat, nu teoretic, practic. Lucrurile vor funcţiona şi, imediat după Crăciun, vom intra direct în campania de vaccinare”.

Prima tranșă de 10.000 de vaccinuri va ajunge în România după Crăciun, fiind o tranșă simbolică, urmând ca în ianuarie să fie primite tranșe mai mari, poate chiar mai mult de 100.000 de doze săptămânale.

În prima etapă va fi vaccinat tot personalul medical, în a doua etapă va fi vaccinat personalul esenţial şi noi credem că în martie – aprilie – mai este faza când va fi vaccinată populaţia generală”, a mai declarat președintele.

Ceea ce a mai subliniat șeful statului este faptul că vaccinarea nu este obligatorie, ci voluntară.

Vaccinarea anti-COVID se va realiza în etape și se vor respecta grupele populaționale. În prima etapă, vaccinarea se va organiza la locul de muncă și prin centrele de vaccinare fixă și mobilă. Însă, în următoarele două etape, vaccinarea se va organiza prin centrele de vaccinare fixe și mobile, echipe mobile, rețeaua de medicină de familie și în centre drive-through.

Este important să știm că, în România, vaccinarea este gratuită și voluntară.

Sursa: știrileprotv

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top