fbpx

Platformă de știri și opinii

Testarea prototipului rachetei Starship a fost anulată cu 1,3 secunde înainte de lansare

in Actualitate by
Banner

Marți, 8 decembrie 2020, a fost anulată testarea unui prototip de rachetă aparținând companiei SpaceX, cu doar 1,3 secunde înainte de lansare.

Lansarea rachetei a fost anulată din cauza opririi automate a motorului și a fost anunțată de SpaceX pe Twitter.

Elon Musk, deținătorul companiei SpaceX, prin lansarea rachetei cu numărul de serie 8, a vrut să testeze anumite elemente individuale ale noii rachete.

Această rachetă are trei motoare Raptor, iar probabilitata de succes este de 30% pentru atingerea unei altitudini de peste 12.190 de metri. Această altitudine este considerabil mai mare decât nivelurile atinse în timpul precedentelor două teste, ce au fost executate la 152 de metri altitudine.

Starship măsoară înălțimea de 120 de metri atunci când este completată cu prima treaptă a acestui lansator greu. Ea a fost concepută pentru a transporta un echipaj de oameni, dar și o încărcătură de 100 de tone, până pe Lună și pe planeta Marte.

Prin aceste rachete și lansatoare de ultimă generație dezvoltate de SpaceX, 100% reutilizabile, Elon Musk dorește ca voiajele oamenilor în spațiu să devină mai accesibile.

Sursa: g4media

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top