fbpx

Platformă de știri și opinii

Namibia: țara care scoate la vânzare 170 de elefanți din cauza secetei

in Actualitate by
Banner

Namibia este țara care a scos la vânzare 170 de elefanți „de mare valoare” din cauza secetei. Aceștia pot avea cumpărători interni sau internaționali.

Această țară este una semi-aridă, din sudul Africii, cu o populație puțin numeroasă. Ea găzduiește aproximativ 28.000 de pahiderme.

Pe lângă secetă, un alt motiv principal care a dus la vinderea elefanților îl reprezintă creșterea acestora în număr cât mai mare.

Conform ministrului Mediului, Pohamba Shifeta, animalele au fost scoase la vânzare după „constatarea unei necesități de reducere a populației acestora din cauza secetei și a creșterii numărului de exemplare, care au dus la conflicte între oameni și elefanți”.

După stabilirea unui program de protecție a elefanților la nivel mondial, numărul elefanților a crescut simțitor, de la 5.000 la zeci de mii de exemplare.

Pentru exportarea elefanților, vor fi verificate condițiile în care aceștia ar urma să trăiască. Cumpărătorii vor trebui să se asigure că îndeplinesc exigențele convenției privind comerțul internțional cu specii ale faunei și florei sălbatice pe cale de dispariție.

În luna mai, a anului 2019, în Namibia a fost declarată stare de dezastru natural. Astfel, țara a oferit spre vânzare o mie de animale printre care 600 de bivoli, 150 de gazele springbok, 60 de girafe și 28 de elefanți.

Chiar și în luna octombrie a acestui an, au mai fost scoși la vânzare încă 100 de bivoli sălbatici.

Obiectivul acestor vânzări a fost limitarea pierderilor la nivelul efectivelor de animale și obținerea a 1,1 milioane de dolari, destinați conservării speciilor, potrivit Ministerului Mediului.

Sursa: știripesurse

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top