fbpx

Platformă de știri și opinii

IȘJ Dâmbovița distribuie 1200 de tablete achiziționate din fondurile alocate prin HG 756/2020

in Actualitate/Educație by
Banner

Insprctoratul Școlar Județean Dâmbovița a achiziționat un nou lot de tablete pentru elevii din 21 de școli dâmbovițene.

Recepția celor 1200 de noi dispozitive a fost făcută joi, 3 decembrie, în prezența profesorului Sorin Ion, secretar de stat la Ministerul Educației, care a felicitat IȘJ Dâmbovița pentru continuarea eforturilor de dotare a elevilor cu mijloace de comunicații.

Prof. Cătălina Homeghiu, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, a declarat că astfel de acțiuni vor continua în județ până când toți copiii vor beneficia de condiții optime pentru studiu:

“Nu este suficient, dar continuăm! Știm cât este de greu pentru fiecare elev, pentru fiecare părinte, pentru fiecare profesor. Este cel mai dificil an din istoria învățământului modern. Dar este și momentul în care împreună putem dezvolta educația! Vom continua, până când elevii rămași la poarta școlii on-line vor fi din ce în ce mai puțini. Poate chiar deloc!”

COMUNICAT DE PRESĂ

Prin aplicarea Hotărârii de Guvern 756/2020 privind aprobarea Programului național “Educația în siguranță” Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița a achiziționat 1200 de tablete pentru uz școlar pentru elevii din 21 de unități școlare din județ care nu dețin dispozitive proprii pentru participarea la lecțiile în sistem online.

Începând cu luna septembrie 2020, ca urmarea a cererii înaintate, Ministerul Educației și Cercetării a alocat ISJ Dâmbovița suma de 3 milioane de lei prin Programul național „Educația în siguranță“ în vederea achiziționării de materiale de protecție sanitară și dispozitive electronice necesare asigurării activităților didactice în cadrul unităților de învățământ preuniversitar de stat.

Procedurile de achiziție au fost demarate imediat, astfel că în data de 3 decembrie 2020 au fost primite la sediul instituției cele 1200 de tablete care vor merge la elevii fără acces la echipamente pentru uzul școlar din 21 de comunități predominant rurale.

Tabletele sunt doar pentru folosință școlară și sunt dotate cu acces nelimitat la internet pentru o perioadă de doi ani, fiind atribuite pe baza analizei de nevoi realizată de fiecare unitate de învățământ.

Reamintim faptul că luna trecută, prin Programul Școala de acasă (HG 370/2020) implementat de MEC, școlile din județul Dâmbovița au primit 5143 de tablete care au intrat în uz facilitând accesul la educație pentru elevi din comunități sărace, fără posibilitatea de a participa la învățământul online sau hibrid.

În plus față de cele 1200 tablete, pe baza fondurilor alocate prin HG 756/2020, echipa ISJ Dambovita se află în curs de finalizare a achizițiilor a 300 laptopuri pentru unitățile de învățământ din județ, un milion de măști și 9000 de litri de dezinfectați pentru mâini și pentru suprafețe care vor constitui stocuri de rezervă pentru a sprijini școlile în desfășurarea în siguranță a activităților în contextul creat de pandemia COVID19.

Totodată, prin fondurile europene alocate la nivel național potrivit OUG 144/2020, ISJ Dâmbovița a depus cerere de finațare prin Programul Operațional Competitivitate pentru achiziționarea a 4836 de tablete școlare, 893 laptopuri și multe alte echipamante electronice pentru facilitarea predării și sprijinirea digitalizării procesului de învățământ (videoproiectoare, calculatoare, tablete grafice, ecrane de proiecție, camere Web, sisteme All in One) în 39 de unități de învățământ din județ.

O altă cerere de finațare este în lucru prin Programul Operațional Infrastructură Mare pentru achiziționarea de măști și echipamente sanitare (75 de unități școlare partenere). Acestui demers i se adaugă proiectele depuse de autoritățile publice locale potrivit aceleiași ordonațe de urgență.


Inspector școlar general,

prof. Cătălina HOMEGHIU

Sursa: Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top