fbpx

Platformă de știri și opinii

Titus Corlățean acuză guvernarea liberală de incompetență și corupție

in Politică by
Banner

Titus Corlățean, președintele executiv al PSD Dâmvovița și candidat PSD pentru Senatul României, în timpul unei conferințe de presă, a criticat dur actuala guvernare invocând aspecte precum gestionarea deficitară a situației sanitare din țară, a educației sau a economiei românești.

În calitate de vicepreședinte al Senatului României, senatorul Titus Corlățean îi îndeamnă pe români, și mai ales de dâmbovițeni, să iasă duminică la vot și mai ales să nu își irosească votul dacă simt că aesta nu va aduce cu sine schimbarea: 

“Facem un îndemn foarte clar, respectuos, dar foarte hotărât, dâmbovițenilor pentru a veni la vot!

Cu ajutorul lui Dumnezeu și cu votul românilor suntem încredințați că PSD, echipa de la Dâmbovița, va câștiga de o manieră clară alegerile parlamentare din 6 decembrie și, în egală măsură, suntem încredințați că putem și avem o șansă foarte solidă și că vom câștiga alegerile parlamentare la nivel național.

Echipa prezentată de PSD aici, la Dâmbovița, și la  nivel național, include oameni cu o foarte bună, foarte solidă pregătire profesională în administrație, în diferite sectoare, importante pentru viața socială, oameni cu experiență politică și oameni care prezintă garanție de integritate.

Suntem singurul partid politic relevant din România angajat în această competiție electorală, care nu are penali pe listele de candidați pe care îi prezintă pentru aceste alegeri.

Nu este cazul PNL-ului, cu 7 cazuri înregistrate și comunicate public de penali, oameni cu condamnări penale definitive sau în primă instanță. Este, de asemenea, cazul foarte clar al USR-PLUS care este condusă de președintele Dan Barna, un penal anchetat de structurile europene și naționale pentru frauda de fonduri europene.

PSD are nu doar o echipă de oameni profesioniști și integri, are un program de guvernare foarte solid pe care l-a elaborat împreună cu specialiștii partidului, pe care l-am prezentat public și care prezintă soluții concrete pentru urgențele pe termen scurt și pentru viziunea de dezvoltare a României, de relansare a României pe termen mediu și lung.

Avem soluții atât pentru gestiunea pandemiei, deci dimensiunea sănătate a populației, cu un plan de măsuri anti COVID și cu specialiștii partidului și suntem extrem de mulțumiți pentru faptul că am putut coopta oameni de talia profesională, așa cum este cazul doctorului Rafila sau doctorului Streinu-Cercel, candidați pe listele de la București din partea PSD.

Avem soluții pentru mediul economic, o susținere  prioritară pentru capitalul românesc, pentru firmele românești atât de greu lovite, și încercate și lovite, nu doar de pandemie, cât mai ales de guvernarea Iohannis-Orban-PNL.

Avem soluții în programul de guvernare, nu doar pentru mediul economic, dar și dimensiunea socială și este firesc pentru un Partid Social Democrat, cunoașteți aceste soluții. Cinci priorități pe termen scurt pe care PSD le are în vedere dacă va câștiga aceste alegeri:

– în primul rând, testare extinsă pentru toate motivele pe care le-am prezentat public și pe care specialiștii, ca și soluții, le susțin;

– școli deschise, și vom acționa foarte rapid așa cum practic se întâmplă în toate statele europene, să redeschidem școlile;

– piețe deschise și nu bătaia de joc pe care au practicat-o Iohannis, Orban și acest Guvern împotriva producătorilor români, împotriva fermierilor români, împotriva produselor românești;

– sprijin pentru firmele românești, pentru capitalul românesc, în mod concret, cu finanțare pe care am prezentat-o în programul de guvernare;

– protejarea locurilor de muncă este o necesitate, este un obiectiv pentru PSD, în condițiile în care, sub actuala guvernare, doar în luna octombrie au dispărut 22.000 de locuri de muncă, 22.000 de persoane au intrat în șomaj și cifrele de astăzi spun că 1 din 5 tineri între 18-24 ani, 20% din tinerii României, sunt în șomaj.

PSD va câștiga alegerile! Va fi primul partid invitat, dintre toate partidele politice competitoare, la Cotroceni, la consultările cu președintele Iohannis și va propune primul-ministru al României.
PSD va fi la guvernare!

România traversează o criză sanitară majoră și traversează o perioadă economică și socială extrem de dificilă din cauza unei guvernări și incompetente, și corupte.

De Ziua Naţională a României, președintele Iohannis, în singurătatea sa, sub un arc de triumf sub care n-ar fi avut dreptul nici legal, nici moral să se așeze, președintele Iohannis ar fi trebuit să își ceară scuze națiunii române pentru că a protejat un Guvern profund incompetent, corupt, care a eșuat în gestionarea pandemiei, a crizei economice tot mai profunde, care a a anulat dreptul la educație pentru tânăra generație, care a închis școli, a refuzat să aplice dublarea alocației de copii prevăzută de legea PSD votată de Parlament și declarată constituțională de Curtea Constituțională a României care a alungat în frig pe producătorii români și care, iată, în final, vrea să fure și bucuria sărbătorilor de iarnă și a Crăciunului, atât de importantă pentru orice român și creștin din această țară.

Este o perioadă dificilă în condițiile în care, după gestiunea proastă a guvernării și criza respectivă, ziua de 6 decembrie reprezintă un punct critic și, de asemenea, din acest punct de vedere, acest punct critic pentru viitorul României, vreau să spun următoarele lucruri: această criză sanitară, profundă, pe care o traversăm, această criză economică, care este tot mai puternică, și care sub o eventuală guvernare PNL se va accentua în condițiile unei îndatorări foarte grave și deliberate a României de către guvernarea Iohannis-Orban.

Efectele sociale devin tot mai grave: 1,6 milioane de locuri de muncă s-au pierdut în ultimele 9 luni, din care jumătate de milion de o manieră definitivă, contractele de muncă desființate definitv, și celelalte, aparent, doar cu caracter temporar.

Foarte greu să le relanseze un guvern liberal, să le readucă la viață dacă va rămâne la putere. În această situație, președintele Klaus Werner Iohannis, vreau să spun foarte clar, pentru cei care au ridicat semne de întrebare în plan public, într-o situație gravă de criză a României, nu își va putea permite să încalce votul românilor, nu își va putea permite să genereze o criză politică și o instabilitate politică profundă. PSD va fi primul partid politic invitat la Cotroceni!

Chemăm toți românii și chemăm dâmbovițenii să vină la vot! Îi invităm cu respect, dar este mai mult decât o invitație, este o chemare ca dâmbovițenii și românii să vină la vot.

Veniți și votați PSD! Acest îndemn este adresat cu prioritate electoratului de centru-stânga și stânga pentru că PSD este singurul partid politic din România care poate lupta astăzi și învinge cuplul toxic Iohannis-PNL! Iohannis-PNL este responsabil pentru criza gravă a României pe care o traversăm și pentru suferințele românilor!

Vreau să îndemnăm, în numele echipei noastre PSD, toți dâmbovițenii să nu-și irosească votul, să nu-și acorde votul, cei cu sensibilitate de stânga, unor partide care nu au șanse reale de a înclina balanța, care nici măcar nu știu dacă vor intra în viitoare structură a Parlamentului României.

Este important ca atât la București, și în toată țara, dar și aici, la Dâmbovița, să se înțeleagă importanța votului util al cetățeanului, votului care contează și care trebuie să se facă respectat de acest pseudopreședinte al României!

________

Titus Corlățean este președintele executiv PSD Dâmbovița și candidat PSD pentru un nou mandat în Senatul României

Material realizt la comanda PSD Dâmbovița, CMF 11200020

Banner

Ultimele stiri din Politică

Go to Top