fbpx

Platformă de știri și opinii

Prima țară din lume care va comercializa carne artificială

in Actualitate/Sănătate by
Banner

Compania americană Eat Just a marcat o premieră după ce a cultivat carne în laborator, urmând ca aceasta să fie comercializată în Singapore. Astfel, Singapore devine prima țară ce va putea vinde un astfel de produs într-un restaurant, încă neidentificat.

Spre deosebire de carnea pe bază de plante (ex: burgerul vegetarian), carnea artificială este cultivată sub forma unor celule din bioreactoare masive, mai apoi fiind combinate cu alte ingrediente pe bază de plante.

Surprinzător este faptul că această carne cultivată în laborator nu este vegetariană. Celulele au fost preluate din biopsii de la animale vii, fără a fi necesară sacrificarea acestora.

Consumul de carne de pe planetă a atins niveluri record, fermele fiind acum foarte aglomerate. Din frica de a nu ajunge cererea mai mare decât oferta, s-a ajuns la crearea cărnii artificiale, care se presupune a fi o soluție salvatoare în această criză.

Compania Eat Just a declarat că prețul cărnii artificiale va fi inițial mai mare decât cel al cârnii de pui, dar speră că producția va ajunge să scadă costurile sub cele ale cărnii reale.

„Vom începe cu un singur restaurant și apoi vom ajunge la 5, 10, 15 și apoi, în cele din urmă, în retail”, a declarat CEO-ul companiei Eat Just, Josh Tetrik.

Tot el a mai spus că își dorește ca această inovație „să ducă la o lume în care majoritatea cărnii să nu necesite uciderea animalelor” și că admite faptul că oamenilor le va fi greu să mănânce așa ceva.

O altă perspectivă asupra acestui nou produs este aceea că, datorită cultivării cărnii în bioreactoare, ea ar putea limita utilizarea excesivă a antibioticelor sau a hormonilor.

Iar acum ne putem întreba: reprezintă carnea artificială, cultivată în laborator, o soluție reală pentru salvarea animalelor?

Sursa: Playtech

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top