fbpx

Platformă de știri și opinii

Ionuț Vulpescu (PSD): “Votul meu e pentru o Românie care nu mai trebuie să fie singură!”

in Politică by
Banner

Ionuț Vulpescu, social-democratul care deschide lista PSD Dâmbovița pentru Camera Deputaților, într-o conferință de presă, a declarat că șansa județului Dâmbovița pentru o dezvoltare remarcabilă se regăsește în potențialul turistic și în domeniul cultural.

De asemenea, fostul ministru al Culturii a transmis un mesaj tuturor dâmbovițenilor, menționând că votul responsabil din 6 decembrie al adulților ar fi cel mai frumos cadou de Moș Nicolae pe care l-ar putea primi copiii.

“De un an de zile ne întrebăm pentru cine guvernează PNL. A guvernat PNL și pentru bolnavii care stau pe jos, pe coridoarele spitalelor și care împart saloanele cu păsările cerului?

A guvernat PNL pentru viață, pentru demnitatea umană și nu pentru instrumentalizarea ei în scopuri exclusiv electorale?

De mai bine de un an, auzim un lung șir de promisiuni liberale în spatele cărora se află doar haos administrativ, incompetență, aroganță și dispreț față de cetățean.

Am mers în aceste săptămâni de campanie, alături de colegii mei, în toate orașele, conunele și satele județului dâmbovița.

Și am vetificat în ce măsură sunt receptate mesajele noastre, souțiile noastre pentru problemele lor. Politicianul nu poate trăi doar în bula lui de internet, iar guvernarea pe Facebook nu poate fi o soluție pentru niciuna dintre crizele iscate de această pandemie.

Live-urile de campanie nu prea mai ating pe nimeni. Adevăratele live-uri sunt cele din spitale, acolo unde ne e tot mai groază să privim.

PSD este conștient că greul abia începe.
Că peste criza sanitară se suprapun criza economică și cea socială care vor fi mult mai grave prin consecințe decât criza sanitară.
Pentru economie și pentru societate nu există vaccinuri anti-criza.

Există doar politici publice, bune sau proaste.
Este evidentă tentația Partidului Național Liberal de a aplica un drastic program de austeritate care, ca și acela din 2009-2012, nu va face decât să accentueze criza economică și socială.

Am spus mereu că socialul va fi coloana vertebrală a guvernării PSD dacă va forma Guvernul. Iar socialul nu se rezumă la măriri de salarii, de pensii, de alocații pentru copii, obligatorii dacă vrem să repornim economia.

Socialul înseamnă în egală măsură asigurarea egalității de șanse la educație și protejarea, respectiv crearea de locuri de muncă, mai ales pentru tineri, în rândul cărora șomajul a explodat la o cifră de aproximativ 20%.

Personal, am propus, alături de președintele Consiliului Județean, pentru Târgoviște și pentru județul Dâmbovița, un model de dezvoltare bazat pe cultură și valorificarea moștenirii culturale și istorice, un model care poate genera locuri de muncă bine plătite, cu valoare adăugată mare.

Este un model ce poate beneficia de pe urma revoluției tehnologice în curs, folosește noile tehnologii, stimulează creativitatea.

Când ideea săptămânii de lucru de 4 zile începe să prindă rădăcini, iar în anumite sectoare devine o practică curentă, trebuie să intrăm în zona economiei timpului liber.

Iar județul nostru și municipiul Târgoviște au ce oferi, au o forță de muncă specializată care poate să își asume și rolul de a forma noi lucrători și se adresează în primul rând tinerilor prin oferta de locuri de muncă.

Actul cultural a avut întotdeauna și o componentă economică. Cei care au știut să profite de asta au generat bunăstare și au asigurat perenitatea actului cultural.

Cronometrul arată o baterie tot mai mică de timp pentru deliberarea electoratului, dar orice alegere înseamnă, în ciclul acesta electoral, mai mult ca niciodată, o alegere pentru viață.

Așa că le urez dâmbovițenilor discernământ și responsabilitate.
Duminică, votul lor trebuie să însemne cel mai bun cadou pentru copiii lor de Sfântul Nicolae, un viitor mai sigur și mai stabil.

Votul lor trebuie să însemne o lume în care a fi pacient înseamnă o șansă reală la vindecare, nu la uitare și la moarte, o lume în care gadget-urile pentru educația online nu sunt un moft, ci o normalitate, în care școlile nu sunt o anexă, ci o instituție centrală.

Cred cu tărie că această pandemie este și un test al identității ideologice a partidelor pe care le reprezentăm, iar dacă există un avantaj constitutiv al stângii, al social-democrației, este acela că prin însăși natura sa combate forme de inegalitate socială și economică.

O spun în deplină cunoștință de cauză. Niciodată stânga nu a avut un rol istoric și o responsabilitate socială mai mare ca aceasta de care s-a pregătit, cu maturitate și prudență, acum, pentru că pandemia e doar una din nenumăratele boli ale unui aparat de stat pe care dreapta liberală caută să îl confiște eradicând dialogul forțelor politice.

Votați pentru dialogul democratic dintre partide. Votați pentru reprezentarea democrată a oamenilor. Votați pentru, oricât de dureros ar suna, libertatea de a fi umani, solidari, în siguranță.

Dacă acum electoratul nu reacționează la guvernarea prin frică și la insecuritățile financiare și sanitare ivite de această pandemie, vom vedea, an de an, de Ziua Națională, nu figuri politice care ne fură sărbătorile, ci caricaturi politice care ne răpesc unitatea, comuniunea, rostul trăirii împreună.

Votul meu e pentru o Românie care nu mai trebuie să fie singură și nici dumneavoastră nu mai trebuie să fiți singuri!”

________

Ionuț Vulpescu este candidat PSD Dâmbovița pentru Camera Deputaților

Material realizat la comanda PSD Dâmbovița, CMF 11200020

Banner

Ultimele stiri din Politică

Go to Top