fbpx

Platformă de știri și opinii

Virgil Guran a transmis la Târgoviște mesajul premierului de Ziua Națională a României

in Actualitate/Politică by
Banner

De Ziua Națională a României, Virgil Guran, președintele PNL Dâmbovița și consilier de stat pentru ordine publică și siguranța cetățeanului, a transmis, la Târgoviște, mesajul premierului Ludovic Orban.

COMUNICAT DE PRESĂ

Am fost onorat să transmit la Târgoviște, orașul-martir care a decis soarta Revoluției din 1989, mesajul premierului Ludovic Orban adresat românilor de pretutindeni cu ocazia Zilei Naționale.

Dragi dâmbovițeni, chiar dacă vremurile sunt potrivnice iar criza COVID, care a îngenunchiat și cele mai puternice țări ale lumii, ne-a răpit bucuria normalității așa cum o știam, vă asigur că Guvernul condus de dl. Ludovic Orban a făcut eforturi supra-omenești pentru a limita impactul mortal al virusului asupra românilor.

Adversarii noștri au declanșat o campanie de denigrare fără precedent, la adresa Guvernului și a PNL, dar sunt convins că oamenii de bună credință știu care este adevărul și apreciază strădania noastră de a apăra viețile și sănătatea compatrioților noștri.
Dacă înaintașii noștri liberali au trecut fără șovăială prin grozăvia Marelui Război pentru a reuși să împlinească idealul secular al românilor, vă asigur că și noi, urmașii lor, luptăm necondiționat pentru binele țării și al semenilor noștri.
Și pentru că restricțiile sanitare ne-au împiedicat să organizăm ceremonii la care să poată participa toți românii iubitori de țară, vă transmit și pe această cale mesajul pe care premierul României mi l-a încredințat pentru a-l transmite tuturor dâmbovițenilor.

Virgil Guran,
președinte PNL Dâmbovița și candidat PNL pentru Senatul României

 

Mesajul premierului Ludovic Orban cu prilejul Zilei Naționale a României
1 Decembrie:

Ziua Națională a României, chiar dacă o sărbătorim atipic anul acesta din cauza restricțiilor impuse de pandemie, rămâne la fel de importantă pentru noi, prin rolul pe care Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 l-a avut pentru desăvârșirea statului național.

Au trecut 102 ani de atunci, timp în care au fost și perioade de grea încercare, pe care românii le-au depășit uniți în atingerea unor idealuri sau depășirea unor situații de criză.

Astăzi, când ne vedem nevoiți, din cauza pandemiei, să marcăm Ziua Națională fără parade, defilări și alte evenimente intrate în tradiție, este un bun prilej să reflectăm, poate mai mult decât am făcut-o în anii trecuți, asupra exemplelor de unitate din istoria noastră.

Ne emoționează semnificația acestei zile, în care sunt adunate toate sacrificiile românilor pentru afirmarea națională și stăruința unui popor de a deveni o națiune de sine stătătoare, independentă, aducând toate teritoriile românești în interiorul acelorași granițe.

Să privim, însă, acest context ca pe un nou moment crucial al destinului nostru, pe care îl putem depăși cu bine dând dovadă de coeziune și maturitate socială. Doar prin eforturile noastre unite putem salva vieți și învinge virusul, doar prin convergența tuturor energiilor din societate putem reveni cât mai curând la normalitate, pentru ca apoi să deschidem o nouă cale către modernizarea României.

La mulți ani, România!
La mulți ani, dragi români, iar următoarea Zi Națională a României să ne găsească pe toți cu bine și să o sărbătorim din nou așa cum se cuvine!

Ludovic Orban,
Prim-ministru al României

Material realizat la comanda PNL Dâmbovița, CMF 11200025

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top