fbpx

Platformă de știri și opinii

Telescopul care a reușit să cartografieze trei milioane de galaxii în doar 12 zile!

in Actualitate by
Banner

Un nou telescop de mare capacitate a fost amplasat în sălbăticia australiană și a reușit să cartografieze zone vaste ale galaxiei, în doar 12 zile! Asemenea cercetări din trecut au avut o durată de zece ani.

Acest telescop a dezvăluit un milion de noi galaxii, totodată deschizând și calea spre noi cercetări și descoperiri. El a fost numit Australian Square Kilometer Array Pathfinder (ASKAP) și este cu adevărat revoluționar.

Acest telescop unic are un câmp vizual larg și utilizează receptoare concepute de CSIRO (Organizația pentru Cercetare Științifică și Industrială a Commonwealth), care îi permit să capteze imagini panoramice ale cerului, în detalii mult mai clare decât înainte.

Pentru a cartografia cerul, acest telescop a captat doar 903 imagini, față de acțiunile asemănătoare din trecut în care se captau mii de imagini.

Astronomul David McConnell a declarat că „este mai sensibil decât cercetările anterioare similare care au presupus acoperirea întregului cer, așa că putem observa mai multe obiecte decât în trecut”.

Astfel, astronomii vor putea să localizeze și să monitorizeze schimbările ce apar în spațiu într-un timp de câteva săptămâni sau câteva luni, dacă se va repeta acest proces.

Tot McConnell a mai spus că au fost deja observate câteva „obiecte neobișnuite”, printre care se numără și câteva stele cu erupții violente.

Toate aceste analize și observații le vor permite astronomilor să cunoască mai multe aspecte despre formarea stelelor și evoluția galaxiilor negre, bazate pe analize statistice.

Sursa: Digi24

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top