fbpx

Platformă de știri și opinii

O grădiniță modernă a fost inaugurată în satul Adânca din comuna Gura Ocniței

in Actualitate/Administrație/Educație by
Banner

O grădiniță modernă a fost inaugurată miercuri, 2 decembrie, în satul Adânca din comuna Gura Ocniței.
La evenimentul de inaugurare au fost prezenți: vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Luciana Cristea, administratorul public al județului, Cristian Avanu, vicepreședintele Senatului României, Titus Corlățean, deputații Claudia Gilia și Carmen Holban, primarul comunei Răzvad, Emanuel Spătaru, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, Cătălina Homeghiu, reprezentanți ai primăriei Gura Ocniței și cadre didactice.Proiectul „Construire și dotare grădiniță în satul Adânca, Comuna Gura Ocniței” a fost finanțat în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), derulat prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), iar valoarea totală a fost de 1.518.168 lei.

   
Această investiție a presupus construirea a două săli de clasă, pentru grupe de câte 15 copii fiecare, o sală polifuncțională, cancelarie, grupuri sanitare pentru copii și personalul didactic, cabinet medical și loc de joacă.

Vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Luciana Cristea, l-a felicitat pe primarul comunei Gura Ocniței, Sorin Vasile Ioniță, pentru finalizarea acestui proiect și l-a asigurat de sprijinul administrației județene în derularea tuturor proiectelor.

La rândul său, edilul Sorin Ioniță le-a mulțumit tuturor celor prezenți la eveniment, a mulțumit tututor celor care au făcut posibilă realizarea acestui proiect și a urat cadrelor didactice să aibă parte de momente frumoase alături de copiii din localitate și să se bucure împreună de noua grădiniță.

Schimbarea este una radicală. În locul zidurilor vechi stă acum o clădire nouă, modernă, realizată după standarde europene și cu dotări de ultimă generație.

Toți cei prezenți la eveniment au lăudat această reușită și au afirmat că și-ar trimite copiii cu încredere la o astfel de grădiniță.Băile, spațiul dedicat servirii mesei, locul de joacă, sălile de clasă, toate dispun de mobilier modern și au fost organizate astfel încât cei mici să aibă parte și de spațiu liber.

Copiii de la Adânca, din comuna Gura Ocniței, atunci când situația epidemiologică va permite, se vor întoarce într-un loc primitor, cu spații luminoase și vor avea parte de condiții excelente pentru a putea desfășura activitățile didactice împreună cu doamnele educatoare.


Cu siguranță, felul în care clădirea a fost proiectată va fi bine primit de preșcolari mai ales că, datorită ferestrelor rotunde, aceasta seamănă foarte bine cu un vapor.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top