Administrația județeană promovează monumentele de patrimoniu din Dâmbovița

in Actualitate/Administrație/Cultură by
Banner

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a participat miercuri, 2 decembrie, la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, la un eveniment la care subiectul discuțiilor a fost dezvoltarea județului dâmbovița prin intermediul sectorului cultural.

De la un capăt la altul, județul Dâmbovița găzduiește case boierești, case memoriale, troițe, biserici, mănăstiri, muzee, iar includerea lor în tuturi virtuale și promovare acestora sunt esențiale.

Toate aceste piese de patrimoniu cultural material trebuie valorificate pentru a păstra vie tradiția românească, pentru a preda generațiilor tinere o bogată moștenire culturală și pentru a așeza bogățiile județului Dâmbovița pe harta atracțiilor turistice de maximum interes din România.

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a scris și un mesaj pe Facebook în care a subliniat că, alături de echipa sa, va sprijini întotdeauna demersurile importante pentru dezvoltarea culturii dâmbovițene:

“Cultura va deveni un motor de dezvoltare a județului #Dâmbovița. Viitorul aparține digitalizării, iar despre acest lucru am discutat, astăzi, la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi.

Este timpul tururilor virtuale, al configurării unor rețele de patrimoniu în care să fie incluse casele boierești și memoriale, precum și ansamblurile religioase dâmbovițene.

Industria de carte trebuie dezvoltată, iar crearea unor evenimente culturale dâmbovițene vor asigura deschiderea județului nostru în fața întregii lumi.

Acestea sunt propunerile senatorului Ioan Vulpescu, iar eu îi sunt alături cu o întreagă echipă de profesioniști.

La întâlnirea de astăzi au participat senatorul Titus Corlățean, istoricul George Coandă, directorul Bibliotecii Județene <<Ion Heliade Rădulescu>>, ‪Erich Agnes, directorul Complexului Muzeal „Curtea Domnească”, Ovidiu Cârstina și consilieri județeni care vor pune umărul la implementarea strategiei propuse de senatorul Ioan Vulpescu.

De asemenea, prin intermediul unei platforme online, ne-au fost alături Ciprian Ştefan, manager general al Complexului Naţional Muzeal ASTRA din Sibiu, Mihai Constantinescu, director executiv al Festivalului Internațional <<George Enescu>>, Remus Pricopie, fost ministru al Educației, și academicianul Emil Răzvan Theodorescu.”

Sursa: Facebook Corneliu Ștefan 

Banner