Universitatea „Valahia”| Sesiunea de comunicări științifice pentru studenți și masteranzi „Școala între tradițional și modern” a ajuns la cea de-a XI-a ediție

in Actualitate/Educație by
Banner

Vineri, 27 noiembrie, Universitatea “Valahia” din Târgoviște, prin Departamentul Pentru Pregătirea Personalului Didactic, a organizat, pentru al unsprezecelea an, Sesiunea de comunicări științifice pentru studenți și masteranzi intitulată: “Școala între tradițional și modern”.

De regulă, evenimentul avea loc în luna mai, când studenții și masteranzii tuturor specializărilor, alături de profesorii îndrumători, se reuneau în amfiteatrele Universutății “Valahia” pentru a face prezentări interactive și pentru a lansa discuții pe teme de interes privind domeniul educațional.

Anul acesta, din cauza situației epidemiologice generată de răspândirea cazurilor de coronavirus, amfiteatrele au rămas închise. Cu toate acestea, s-au găsit soluții astfel încât niciun eveniment important pentru comunitatea academică de la Târgoviște să nu rămână nemarcat.
Sesiunea de comunicări științifice “Școala între tradițional și modern”, a reunit anul acesta, prin intermediul aplicației Microsoft Teams, peste 150 de participanți.

La deschiderea evenimentului, conf. univ. dr. Ana Maria Petrescu, director al Departamentului Pentru Pregătirea Personalului Didactic (DPPD), a transmis un mesaj tuturor celor implicați în acest eveniment:

“Bine ați venit la cea de-a XI-a ediție a sesiunii de comunicări științifice <<Școala între tradițional și modern>>, organizată an de an de Departamentul Pentru Pregătirea Personalului Didactic al Universității <<Valahia>>!

Faptul că ne aflăm la cea de-a XI-a ediție, pentru noi, echipa DPPD, înseamnă mai mult decât o cifră, înseamnă implicare! Mulțumesc tuturor colegilor mei pentru efortul depus în coordonarea activităților! Este deja o tradiție să organizăm această conferință.

Ne bucurăm că ați răspuns în număr atât de mare invitațiilor noastre! Îi îndemn pe studenții care se pregătesc pentru cariera didactică să nu uite niciodată ce implică această carieră. Să iubiți copiii! Să fiți mereu preocupați de propria dezvoltare profesională!”

Moderatorii sesiunilor prevăzute în program au fost: prof. univ. dr. Gabriel Gorghiu, conf. univ. dr. Luminița Mihaela Drăghicescu, lect. univ. dr. Ioana Stăncescu și lect. univ. dr. Ancuța Santi.

Nu mai puțin de 38 de lucrări originale și diversificate, prezentate atât individual cât și în echipă, au fost susținute de studenți și masteranzi ai Universității “Valahia” din Târgoviște.

Învățarea din perspectivă psihologică, Comunicarea părinte – profesor: rol esențial în educarea copilului, Fenomenul de bullying în contextul problemelor școlii contemporane, Jocul didactic – mijloc de învățare eficientă sau Învățământul online – o problemă a școlii românești sunt doar câteva dintre temele abordate anul acesta.

Astfel de activități sunt extrem de importante pentru întreaga comunitate academică, iar mediul virtual s-a dovedit a fi o alternativă bună și ofertantă de această dată, numărul participanților fiind mai mare decât în anii precdedenți.

Acest eveniment a încheiat o săptămână fructuoasă, marcată și de organizarea celei de-a IV-a ediții a Conferinței Internaționale “LUMEN EDU – International Online Scientific Conference – Education, Quality & Sustainable Development”, manifestare anuală prestigioasă, de tradiție, la care au participat zeci de cadre didactice din România și de peste hotare.

Astfel de evenimente vor avea loc frecvent la Universitatea “Valahia” din Târgoviște, indiferent de scenariul ales – față-în-față, online sau hibrid – de desfășurare al activităților curente.

Banner