fbpx

Platformă de știri și opinii

VOLEI. CSM Târgoviște a învins campioana României

in Sport by
Banner

Meciul contra campioanei CSM Volei Alba Blaj era ultimul din săptămâna marilor examene pentru echipa de volei feminin a Târgoviștei. După succesul din CEV Cup contra ucrainiencelor de la SC Prometey Kamyanske, elevele lui Dragan Nesic mai aveau de trecut un hop, derby-ul intern contra multiplei campioane a României, CSM Volei Alba Blaj.

Bătălia s-a dat pe teren neutru, la Medgidia, în cel de-al patrulea turneu al sezonului 2020-2021. Meciul nu a început bine pentru CSM. Blajul și-a adjudecat primul set și a fost aproape să ducă scorul la 2-0, însă Târgoviștea a reușit să-și adjudece cel mai echilibrat set al duelului de duminică seara.

După ce a egalat scorul la general, CS Municipal a avut, din nou, un moment de slăbiciune.

Apoi, totul a curs perfect pentru CSM Târgoviște, care nu s-a mai oprit până la final. „Portocala mecanică” a trimis partida în „decisiv”, iar acolo, în ciuda unei opoziții fantastice a campioanei, a reușit să atingă borna celor 15 puncte.

A fost un duel al nervilor tari, un meci în care echipa lui Dragan Nesic a dovedit o tărie de caracter și un spirit de sacrificiu uriașe. Cu Heidy Casanova în zi de grație și cu o determinare dusă la extrem, Municipal Târgoviște trece de CSM Volei Alba Blaj și rămâne neînvinsă în actualul sezon al actualei ediții de campionat.

Este pentru a treia oară când CS Municipal Târgoviște învinge Volei Alba Blaj în meciurile disputate pe teren neutru. Toate cele trei dueluri s-au închiat cu același scor, iar scenariile au fost aproape identice.

Prima oară se întâmpla în 2016, când formația reușea să depășească super-trupa din Blaj în semifinalele Cupei României. Ardelencele au condus cu 2-0 și Târgoviște a revenit câștigând cu  3-2. Apoi, în Supercupa României, disputată în 2017, Blajul a condus cu 2-1, iar Târgoviște a revenit și s-a impus cu 3-2. Acum, în meciul de campionat disputat la Medgidia, campioana a condus din nou, iar la final CS Municipal s-a impus cu 3-2.

Casetă tehnică:

CSM Volei Alba Blaj – CS Municipal Târgoviște 2-3 (25-21, 26-28, 25-22, 19-25, 13-15)

Marcatoare: 

CSM Volei Blaj: I. Baciu 23 p, I. Malkova 1 p, A. Antonijevic 3 p, M. Aleksic 20 p, R. Rus 3 p, J. Kocic 6 p, B. Markovic 6 p. 

Antrenor: Darko Zakoc

CSM Târgoviște: G. Dimitrova 15 p, R. Buterez 8 p, I. Trushkina 14 p, M. Yordanova 1 p, H. Casanova – Alvarez 30 p, I. Van De Vyver 2 p, A. Trică 2 p, D. Sobolska 7 p. 

Antrenor: Dragan Nesic

Banner

Ultimele stiri din Sport

Go to Top