fbpx

Platformă de știri și opinii

Recomandări din România frumoasă: Peștera Sfântului Apostol Andrei

in Actualitate/Opinii/Travel by
Banner

Pornind de la Cernavoda spre Ostrov, pe un drum care străbate colinele din apropierea cursului Dunării, după mai multe sate cu specific pescăresc, se ajunge în comuna Ion Corvin, în județul Constanța.
Numele localității este cunoscut în toată România prin prisma faptului că aici este situată Peștera Sfântului Andrei.

Foarte mulți credincioși au încercat să ajungă acolo zilele acestea, iar mulți dintre ei s-au supărat din cauza restricțiilor impuse de autorități.Pentru cei care nu au apucat să își împlinească visul am un singur mesaj: Peștera Sfântului Andrei este la fel de frumoasă în fiecare zi!

Am avut ocazia să vizitez peștera în vara acestui an, într-o zi din mijlocul săptămânii, iar faptul că erau puține persoane care vizitau locul la acel moment a fost un avantaj.

Nu a trebuit să mă feresc de o eventuală aglomerație, nu a trebuit să mă grăbesc pentru a lăsa și alte persoane să intre și, cel mai important, am avut parte de liniște.Dacă numele comunei Ion Corvin este bine cunoscut în România, nu la fel de cunoscută este și istoria peșterii, cum a fost ea descoperită, asta pentru că Dobrogea s-a aflat sub stăpânire otomană timp de 400 de ani, până la Războiul de Independență din 1877.

Totuși, se cunoaște o anume poveste, din 1918, când un mare avocat din Constanța, Jean Dinu, în timp ce călătorea prin zonă, în urma unui vis care îi apărea adesea, ar fi descoperit Peștera Sfântului Apostol Andrei într-o stare deteriorată, cu vegetație crescută până aproape de intrarea în peșteră.

Avocatul, după ce a curățat locul, a construit câteva chilii, iar astfel s-au stabilit aici primii călugări.


Locul este o oază de liniște și păstrează în interior simplitatea cu care a trăit în rugăciune Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul României.

Pe pereți sunt icoane, iar în pronaos se află un fel de pat din piatră, despre care tradiția spune că acolo se odihnea Sfântul Andrei.Din loc în loc, între micile crăpături ale stâncilor, stau pitite biletele credincioșilor care au venit în casa Sfântului Andrei cu un gând bun și cu credință în Dumnezeu.

Credincioși din întreaga țară vin pe tot parcursul anului la Peștera Sfântului Apostol Andrei pentru a se ruga pentru ocrotire divină și pentru a gusta din apa limpede și tămăduitoare a izvoarelor care se arată imediat după ce străbați o cărare umbroasă.

Dacă plănuiți un circuit în județul Constanța, Peștera Sfântului Apostol Andrei va fi, cu siguranță, unul dintre punctele în care vă veți opri să vă încărcați cu energie pozitivă. Îl veți găsi acasă pe ocrotitorul românilor în oricare zi din an!

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top