fbpx

Platformă de știri și opinii

Ionuț Vulpescu (PSD): “Planul de reziliență și relansare al PNL este doar o simplă acțiune de campanie electorală!”

in Actualitate/Politică by
Banner

Ionuț Vulpescu, candidat din partea PSD Dâmbovița pentru Camera Deputaților, critică Planul de reziliență și relansare inițiat de PNL.

Fostul ministru al culturii susține că ideea celor din PNL nu ar fi altceva decât o simplă acțiune de campanie electorală.

“Spuneam, nu de mult, că peneliștii se comportă de parcă România ar fi moșia lor. Prezentarea așa numitului <<Plan de reziliență și relansare>> este încă o aroganță a unui partid care nu mai are nimic de propus românilor.

Peneliștii sunt convinși că au câștigat deja alegerile, că votul din 6 decembrie e doar o formalitate, iar de vreme ce fac planuri pe șapte ani, le-au câștigat chiar și pe următoarele, de peste patru ani.

Doar că Planul este o simplă acțiune de campanie electorală, a unui PNL intrat în picaj în sondaje, care împarte promisiuni în stânga și în dreapta, finanțate din bani care, deocamdată, nu există.

Cu cine a discutat PNL planul, care privește viitorul unei națiuni? Cu groparul pus manager la un spital? Cu clienții săi politici? Cu afaceriștii apropiați? Cu cei pe care i-a dat jos din funcțiile câștigate prin concurs? Cu aparatul de propagandă, care transpiră din greu, încercând să dreagă ce se mai poate drege?

Nici măcar program electoral nu este. Este doar o însăilare, un prilej de a mai bifa o acțiune electorală, într-o țară care are de înfruntat acum și o criză economică tot mai dură, nu doar pe aceea sanitară, o țară vizată de o rafală de avertismente venind din direcția instituțiilor europene și internaționale.

În spatele Planului rânjesc, amenințătoare, austeritatea, și un nou set de sacrificii din partea românilor. Probabil ăsta este motivul pentru care în Plan nu există nici măcar un cuvânt despre relansarea domeniului cultural, care reprezintă un sector tot mai important în contextul economiei românești.

Peneliștii au avut prilejul să-și spele imaginea eșecului guvernării folosind elaborarea Planului pentru a construi un nou <<Consens de la Snagov>>, invitând toate forțele politice și reprezentanții societății civile, mediul de afaceri, sindicatele, la masa discuțiilor.

Aroganța politică și disprețul față de funcționarea democratică a statului român i-au făcut pe peneliști să ia decizii în mod unilateral, fără altă viziune decât aceea a intereselor lor meschine. Reacția societății se va vedea la vot.

Binele comun nu este o simplă vorbă în vânt. Când uiți de el, sancțiunea vine fără întârziere.”, a scris Ionuț Vulpescu pe pagina sa de Facebook.

_________

Ionuț Vulpescu este candidat PSD Dâmbovița pentru Camera Deputaților

Material realizat la comanda PSD Dâmbovița, CMF  11200020

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top