fbpx

Platformă de știri și opinii

Crucea de pe Caraiman a fost resfințită

in Actualitate/Religie by
Banner

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de Părintele Vicar Eparhial, a oficiat, luni, 30 noiembrie 2020, ca delegat al Patriarhului României, slujba de resfințire a Crucii eroilor de pe Caraiman, restaurată de Ministerul Apărării Naționale.

La ceremonial a participat domnul Nicolae Ciucă, Ministrul Apărării Naționale, ofițeri și militari din toate unitățile de vânători de munte ale Armatei României, cu steagurile de identificare ale acestora, precum și alte oficialități.

În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a subliniat că este grăitor pentru valorile neamului nostru faptul că monumentul ce aduce aminte aici de jertfa eroilor este reprezentat printr-o Cruce, ceea ce arată credința puternică, speranța și încrederea noastră în Dumnezeu, fundamente certe ale curajului și ale hotărârii tuturor eroilor noștri de a lupta chiar cu prețul vieții, pentru apărarea neamului și a pământului străbun.     

Precizăm faptul că monumentul a fost reabilitat de minister, cu fonduri europene, în perioada 2016-2018 și reprezintă „Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial”, fiind cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un vârf montan.

Sursa: Arhiepiscopia Târgoviștei

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top