fbpx

Platformă de știri și opinii

Cod galben de ninsoare în Muntenia (30 noiembrie). A venit iarna și în Dâmbovița

in Actualitate/Utile by
Banner

Meteorologii au emis o avertizare de tip cod galben de ninsoare și strat consistent de zăpadă pentru 8 județe din Muntenia. Avertizarea este valabilă pentru ziua de 30 noiembrie.

Conform ANM:

Sursa hartă-meteoromania.ro

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 30 noiembrie, ora 05:00 – 30 noiembrie, ora 20:00
Zone afectate: conform textului și hărții
Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ, strat de zăpadă

 În intervalul menționat, în sudul și estul Munteniei și în cea mai mare parte a Dobrogei treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Cantitățile de precipitații vor depăși, pe arii restrânse 15…20 l/mp. Spre seară aria ninsorilor se va restrânge către Dobrogea, unde temporar vântul va avea unele intensificări, cu viteze de 40…45 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea.

  Notă: Precipitații slabe, sub formă de ninsoare se vor semnala în sud-estul Olteniei, sudul Moldovei și în restul Munteniei. Pe litoral vor fi precipitații mixte, iar în noaptea de luni spre marți vor predomina ninsorile.
      Vremea se va menține deosebit de rece în prima parte a săptămânii, mai ales pe parcursul nopților și dimineților.

Imagine cu un caracter ilustrativ (sursa-digi24.ro)

Deși, momentan, în avertizarea de tip Cod Galben de ninsoare nu este cuprins si județul Dâmbovița si aici se anunță căderi importante de zăpadă, în următoarele ore.

La Târgoviște maximele termice nu vor depăși valoarea de 3 grade celsius până miercuri, 2 decembrie, inclusiv. Temperaturile nocturne vor scădea și până la minus 6 grade Celsius, în perioada 29 noiembrie-2 decembrie. Sunt anunțate căderi de precipitații (zapadă) mai ales în zilele de 29 și 30 noiembrie.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top