fbpx

Platformă de știri și opinii

Virgil Guran (PNL): “Salariu mediu de 1000 de euro la sfârșitul mandatului 2024!”

in Actualitate/Politică by
Banner

Virgil Guran, președintele PNL Dâmbovița și consilier de stat pentru ordine publică și siguranța cetățeanului la Cancelaria premierului, în timpul unei conferințe de presă, a punctat care sunt prioritățile guvernării liberale pentru mandatul 2020-2024, atât pe plan național, cât și în ceea ce privește dezvoltarea județului Dâmbovița.

“Suntem foarte preocupați de sistemul de irigații. 2,9 milioane de hectare vor fi deservite de sistemele de irigații. Unitățile administrativ-teritoriale, primăriile, vor avea bani pentru dezvoltare în teritoriu.

Vor fi bani pentru mediul înconjurător, pentru îmbunătățirea mediului înconjurător, pentru mediul economic și mediul de afaceri vor fi alocate sume considerabile pentru a putea dezvolta. În felul acesta vom ajunge să avem ceea ce am promis: un salariu mediu de 1000 de euro la sfârșitul mandatului 2024.

Și un capitol foarte important, pentru că orice țară, fără sistem rutier, nu poate să se dezvolte.

Sunt cuprinși 662 de km de autostradă. Avem drumuri expres – 636 km, feroviar – 318 km și metrou – 37,8 km.

De reținut un lucru: este prinsă și linie de metrou în Cluj, o noutate pentru România.
Făcând trecerea de la nivel național la nivelul județului Dâmbovița, după cum știți și dumneavoastră, ieri a fost o vizită importantă la noi în județ, unde a venit premierul Ludovic Orban.

Ieri, la Ministerul Transporturilor, s-a semnat și contractul de proiectare și execuție pentru DN 71 Bâldana-Târgoviște, drum care va fi realizat pe patru benzi.
O să vedeți că până la sfârșitul anului 2023 o să circulăm pe patru benzi!

Este tot o realizare a Guvernului Orban! Știm că de vreo 7 ani de zile se tot chinuie cei care au condus destinele județului și ale Târgoviștei să găsească soluții. În sfârșit, noi am găsit soluția. Vă spun sincer, se pierdeau banii, dar am găsit această soluție.”, a declarat Virgil Guran, președintele PNL Dâmbovița. 

Liderul liberalilor dâmbovițeni a amintit și despre cel mai mare proiect de infrastructură de apă și apă uzată din țară care urmează să fie implementat în județul Dâmbovița. Pentru acest proiect, vineri, 27 noiembrie, a fost semnat un acord prealabil între Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa și Ministerul Fondurilor Europene: 

“Transmite încă o dată conducerii companiei care este direcționată în mod special de Primăria Municipiului Târgoviște: trebuie să colaboreze cu Guvernul și trebuie să se încadreze în parametrii respectivi.

Dacă nu merg pas cu pas, așa cum a fost stabilit în acest acord, banii se vor pierde și este doar vina lor. Am făcut tot ce este posibil pentru a evita pierderea banilor. Am afirmat încă o dată, atât eu, cât și premierul, că avem toată deschiderea să se desfășoare acest proiect.

Înseamnă vreo 1600 de km de canal-apă. Înseamnă 25 de șantiere, deci 25 de firme vor avea de lucru 2 ani și ceva de zile și înseamnă prosperitate pentru județ. Să ai apă și canal la poartă și în curte este foarte important pentru civilizației.”

Și dezvoltarea pe plan economic, reindustrializarea și modernizarea infrastructurii rutiere sunt proiecte despre care Virgil Guran a amintit în timpul discursului său. 

“Tot ieri ați văzut că ministrul Economiei a prezentat foarte clar care sunt pașii pe care o să îi facem referitor la COS Târgoviște și că nu este doar poveste, așa cum ne-au prezentat-o adversarii politici, ci este o realitate!

Venim cu lucruri concrete! Poveștile politice pe care le-am auzit de atâta timp nu își mai au rostul. Am venit să facem treabă și lucrul acesta o să se vadă.

Programul pentru gaze – am avut o întâlnire cu o parte din primari, cei interesați să dezvolte acest program – începe, se de rulează.

Sunt 28 de proiecte care au fost luate în considerare la nivel național, dar s-au alocat pentru anul viitor încă 800 de milioane de lei și vor fi sigur încă vreo 152 de proiecte la nivel național. Deci sigur vom avea și noi, în Dâmbovița, cel puțin 10 proiecte în derulare în acest sens.

Este nevoie de acțiune, este nevoie de investiții, sunt lucruri foarte concrete și o să vedeți că o să ne ocupăm. Vom ajunge la o finalitate și cu DN 7. Această poveste este de vreo 12 ani în Dâmbovița, fiecare când a candidat a venit și a spus că o să facă și n-a făcut nimeni mimic. Am adus acest proiect în faza licitației.

Deja sunt depuse ofertele, sunt 5 firme care au depus ofertele. Probabil prin 10 ianuarie se va adjudeca firmei câștigătoare. Probabil urmează, ca de obicei la români, o contestație care durează 2-3 luni, dar și acolo anul viitor va trebui să semnăm contractul și să începem treaba!
Românii trebuie să se uite la cei care fac lucruri clare, concrete!”, a mai precizat Virgil Guran.

_________

Virgil Guran este președintele PNL Dâmbovița, secretar de stat pentru ordine publică și siguranța cetățeanului și candidat PNL pentru Senatul României 

Material realizat la comanda PNL Dâmbovița, CMF 11200025

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top