fbpx

Platformă de știri și opinii

(VIDEO) Ludovic Orban, vizită în Dâmbovița. Statul preia activele COS Târgoviște

in Actualitate by
Banner

Ludovic Orban, premierul României, a făcut o vizită în județul Dâmbovița, vineri, 27 noiembrie 2020.
În Piața Tricolorului, din municipiul Târgoviște, premierul a făcut importante declarații despre reindustrializarea României, amintind aici mai multe proiecte pentru județul Dâmbovița. 

Alături de premierul României au fost și Virgil Guran – secretar de stat pentru ordine publică și siguranța cetățeanului și președintele PNL Dâmbovița, Virgil Popescu – ministrul Economiei, Carmen Moraru – secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene și Marius Balu – secretar de stat la Ministerul Apărării.

La eveniment au participat și reprezentanții sindicatului “Valahia” al Combinatului de Oțeluri Siderurgice (COS) Târgoviște. 

Ludovic Orban a declarat că este prioritară menținerea producției pentru activele viabile de la COS Târgoviște:

“Spre deosebire de alții, pentru noi industria românească nu este o grămadă de fiare vechi. Dimpotrivă, industria românească trebuie să fie un suport al relansării economice, mai ales după criza generată de pandemia de COVID-19.

Reindustrializarea României constituie un obiectiv prioritar în politica Guvernului pe care îl conduc, utilizând toate pârghiile posibile pentru a susține locarea în județul Dâmbovița, în România de noi capacități de producție care cu adevărat să genereze locuri de muncă, să genereze competitivitate economică, să genereze o capacitate de a putea să generăm prosperitate pentru cetățenii români.
Cunosc situația de la COS Târgoviște. Am fost abordat de liderii de sindicat care au și participat la o discuție cu mine. În discuția pe care am purtat-o deja am făcut câțiva pași.

Am modificat Ordonanța 60, astfel în cât să creăm posibilitatea legală de a putea prelua active în contul datoriilor către bugetului de stat, pentru ca aceste active viabile să poată să facă parte dintr-o posibilă nouă companie care să producă pe baza acestor active viabile.

Urmează discuțiile cu lichidatorul, cu adminsitratorul în special pentru a realiza toate operațiunile legale care sunt necesare cu scopul declarat pe care îl avem, și anume acela de a menține producția pentru activele viabile de la COS Târgoviște.

 

Și ministrul Economiei, Virgil Popescu, a transmis un mesaj reprezentanților sindicatului “Valahia” de la COS Târgoviște:

“Nu lăsăm industria românească să fie tăiată, nu lăsăm industria românească viabilă, care poate funcţiona, să fie tăiată la fier vechi, că aşa vor unii. Vă demonstrăm că ceea ce spunem şi facem.

Şi ştim ce avem de făcut. Ideea cu Ordonanţa 60, ordonanţă care a fost dată şi aprobată în Parlament (…) era pentru sistemul energetic naţional. În discuţiile cu sindicatele şi cu lichidatorul judiciar mi-a venit această idee: de ce să nu folosim scheletul Ordonanţei 60 şi pentru industrie? Că presupun că nu numai aici la dumneavoastră, la COS Târgovişte, poate fi aplicată, şi sunt convins că oriunde, unde identificăm active funcţionale industriale viabile, le putem readuce în circuitul economic.”

Nicolae Dragodănescu, președintele sindicatului “Valahia”: 

“Suntem cu toții încrezători. Este o minune că statul intervine și nu mai stă nepăsător și nu mai lasă active funcționale să fie duse la fier vechi, e o minune! Să dea Dumnezeu să o vedem până la capăt pentru că de asta suntem aici, să vedem că se mai întâmplă și o minune în România noastră! “

După declarațiile susținute în fața Prefecturii Județului Dâmbovița, delegația oficială, condusă de premierul Ludovic Orban, a făcut o vizită și la investiția de la Petrești, la fabrica IVECO, unde se vor asambla anual 400 de autocamioane pentru industria de apărare a României (detalii aici). 

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top