fbpx

Platformă de știri și opinii

Ludovic Orban, la Petrești (fabrică asamblare camioane militare): “Investiția evoluează spectaculos”

in Actualitate/Economie by
Banner

Premierul Ludovic Orban s-a deplasat la Petrești în Dâmbovița, la investiția celor de la Iveco, unde se realizează de la zero o fabrica de asamblare camioane militare, ce vor intra în înzestrarea Armatei Române.

Fabrică Petrești-27 noiembrie 2020

Investiția de 50 de milioane de euro, a celor de la Iveco, a generat crearea a 200 de noi locuri de muncă în zonă. Ludovic Orban s-a declarat impresionat de modul în care a decurs lucrarea, acesta fiind aproape finalizată, în condițiile în care a debutat în primăvara acestui an.

Ludovic Orban-27 noiembrie 2020

” Este o investiție de 50 de milioane de euro, care generează 200 de locuri de muncă. O investiție care integrează o parte din operațiunile pentru producția camionului, operațiuni pentru realizarea cabinei, în principal. Face parte din off-set-ul pentru acest contract, în care beneficiar este Ministerul Apărarii, și care este semnat împreună cu IVECO. Practic, obiectivul nostru este acela de a încerca să utilizăm fiecare contract de înzestrare a Armatei, ca o oportunitate de investiții în creșterea capacitaților de producție, ca o oportunitate pentru transfer de tehnologii. De asemenea o oportunitate pentru realizarea inclusiv de structuri de cercetare. Lucrarea avansează extrem de repede, toate operațiile au fost devansate, iar înțelegerea pe care am avut-o cu investitorii a fost ca să fie gata până la sfârșitul anului, îmbrăcată clădirea. Se pare ca va fi gata, pentru primele probe, mai repede decât era programat.”

A declarat premierul Ludovic Orban dspre investiția de la Petrești, judetul Dâmbovița. La Petrești cei de la IVECO vor asambla camioane militare ce vor intra în înzestrarea Armatei Române, proiectul fiind parte din planul național de înzestrare a Armatei.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top