fbpx

Platformă de știri și opinii

Cel mai mare proiect de dezvoltare a rețelei de apă și apă uzată din România urmează să fie implementat în județul Dâmbovița

in Actualitate by
Banner

Vineri, 27 noiembrie, în prezența premierului României, Ludovic Orban, a fost semnat un acord prealabil între Ministerul Fondurilor Europene și Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa pentru implementarea, în Dâmbovița, a celui mai mare proiect de dezvoltare a rețelei de apă și apă uzată din România. 

Carmen Moraru, reprezentantul Ministerului Fondurilor Europene, a declarat că nu mai puțin de 57 de unități administrativ-teritoriale din judeţul Dâmboviţa vor beneficia de acest proiect derulat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM):

“Am venit astăzi pentru a arăta că Guvernul României este preocupat de bunăstarea locuitorilor din acest județ.
Proiectul de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Dâmbovița este unul dinte cele mai importante pe care Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) le are în portofoliu.

Are o valoare de 396,5 milioane de euro și îmbunătățește viața a un sfert din locuitorii acestui județ, adică 137.000 de locuitori. Îmbunătățește infrastructura din 57 de unități administrativ-teritoriale ale județului și reabilitează 355 de km de rețea de apă și 767 de km de rețea de canalizare.

Guvernul României a luat toate măsurile pentru ca implementarea acestui proiect să se desfășoare în bune condiții și în cel mai scurt timp viața oamenilor din această zonă să se îmbunătățească.

Chestiunile legate de studiul de fezabilitate și soluția tehnică sunt rezolvate, intrăm pe ultima linie, ultima sută de metri pentru a obține documentele legate de acordul de mediu și sper ca la începutul anului viitor să ne revedem aici la semnarea acestui contract.

(…) De asemenea, încurajăm pe toți șefii, pe toți primarii, toți reprezentanții unităților administrativ-teritoriale să aplice pentru programul de distribuție a gazelor!”

 

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top