fbpx

Platformă de știri și opinii

S-a derulat cu succes cea de-a IV-a ediție a conferinței internaționale LUMEN EDU

in Actualitate/Educație by
Banner

COMUNICAT DE PRESĂ

Miercuri, 25 noiembrie 2020, au debutat lucrările Conferinței Științifice Internaționale LUMEN EDU – 2020, Education, Quality & Sustainable Development, eveniment organizat, on-line, la Târgoviște, de către Centrul de Cercetări în Științe Socio-Umane LUMEN din Iași și Universitatea ,,Valahia” din Târgoviște, cu participarea a numeroși profesori și studenți.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, prima lucrare susținută în cadrul conferinței a fost cea a Pr. conf. univ. dr. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, cu tema „Educația tinerilor în pandemie”.

Apoi, Prof. univ. dr. Constantin Cucoș, cunoscut pedagog creștin, a prezentat lucrarea cu titlul „Autoritate, competență și performanță didactică. Un posibil tablou al competențelor profesionale”, unde a reiterat principalele competențe necesare oricărui cadrul didactic în societatea cunoașterii.

În cadrul manifesării științifice, s-a desfășurat și workshop-ul, intitulat „Educația digitală. Perspective, provocări, reflecții și acțiuni educaționale”, un cadru de dezbatere a problemelor generate de educația digitalizată, la care au participat: Prof. univ. dr. Ciprian Ceobanu, pedagog și director al Departamentul pentru Pregătirea Personalului didactic din Iași, Prof. univ. dr. Ion-Ovidiu Pânișoară, pedagog și cadru didactic al Facultății de Psihologie și Științele Educației din București și Prof. univ. dr. Constantin Cucoș, cadru didactic al Departamentul pentru Pregătirea Personalului didactic din Iași.

Cu acest prilej, a fost prezentată și lucrarea „Educația digitală”, apărută recent la Editura Polirom, sub coordonarea specialiștilor amintiți mai sus.

Acest workshop a fost organizat de către: Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic, Facultatea de Teologie și Științele Educației din cadrul Universității ,,Valahia” din Târgoviște și Asociația LUMEN din România, fiind moderat de către Prof. univ. dr. Gabriel Gorghiu, Lect. univ. dr. Elena-Ancuța Santi și Pr. Lect. univ. dr. Cosmin Santi.

Sursa: Arhiepiscopia Târgoviștei 

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top