fbpx

Platformă de știri și opinii

Dep. Claudia Gilia: “Guvernul Orban e mai periculos decât noul coronavirus!”

in Actualitate/Politică by
Banner

PNL într-un an de guvernare a făcut dovada incapacității și a incompetenței sale. A provocat dezastru în toate domeniile.
Oamenii se îmbolnăvesc cu miile, mor cu sutele, în fiecare zi, din cauză că Guvernul Orban n-a știut/n-a putut/n-a vrut să pregătească din timp sistemul de sănătate pentru a face față pandemiei.
Economia se afundă-n criză.

Peste 1,6 milioane de locuri de muncă s-au desființat definitiv. Zeci de mii de firme sunt în faliment. Sute de mii de producători/comercianți români sunt lăsați fără pâinea cea de toate zilele prin închiderea piețelor. 

De la primul loc în Europa la creștere economică, în 2017, în guvernarea PSD, România a ajuns pe ultimul loc în Europa la relansarea economiei, din cauza sprijinului minuscul acordat de guvernul Orban, de numai 1,5-2% din PIB, conform Consiliului Fiscal. 

Educația copiilor este grav compromisă. Un milion de copii nu pot face școală online pentru că nu au internet și tablete. Guvernul Orban a închis toate școlile, total opus față multe țări din UE, care au înțeles că, indiferent cât de grea e situația, viitorul copiilor nu poate fi sacrificat.

Împrumuturile cresc galopat. Guvernul Orban s-a împrumutat într-un an cât în toți primii 22 de ani de la Revoluție, la cele mai mari dobânzi din Europa.

Degeaba tot încearcă Iohannis să distragă atenția și să acopere dezastrul ”Guvenului său”. Adevărul-l ajunge din urmă și-i spulberă perdeaua de fum!

Guvernul Orban a gestionat catastrofal pandemia. Și, în stilul de până acum, va fi tot mai rău. Așa-zisa plafonare a cazurilor ori eficiență a măsurilor guvernului sunt iluzii. O demonstrează un raport al Centrului European de Prevenire și Control a Bolilor, care în cazul României arată clar că menținând doar restricțiile actuale, numărul cazurilor noi și cel al deceselor va crește în continuare. Proiecția ECDC arată ineficiența și incompetența guvernării Iohannis-Orban. 

S-a ajuns în acest punct critic pentru că nu s-a testat cât e necesar, oriunde e necesar – așa cum PSD a propus în nenumărate rânduri – pentru că nu s-a pregătit corespunzător sistemul de sănătate, corpul medical n-a fost protejat și nici consolidat, DSP-urile conduse de politruci au fost depășite complet de situație, iar restricțiile haotice și ilogice impuse populației au subminat încrederea în autorități. 
 
Guvernul Orban e mai periculos decât noul coronavirus. Nu ne amenință doar sănătatea, educația copiilor, ci și locurile de muncă, veniturile familiei. 
Pe 6 decembrie, românii vor vota pentru viață, pentru revenirea la normalitate, pentru siguranța unui trai mai bun! 

___________

Conf. univ. dr. Claudia Gilia este deputat PSD de Dâmbovița și candidează pentru un mandat în Senatul României, din partea PSD, la alegerile parlamentare

Material realizat la comanda PSD Dâmboviţa, CMF 11200020 

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top