fbpx

Platformă de știri și opinii

Klaus Iohannis: “Nu există nicio intenție de a intra în carantină totală după alegeri!”

in Actualitate/Administrație/Sănătate by
Banner

Președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă (25 noiembrie 2020) după ședința de urgență de la Cotroceni, o ședință la care, alături de șeful statului, au mai participat prim-ministrul României, Ludovic Orban, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Iată principalele declarații ale șefului statului:

Datele relevă că începând cu 20 noiembrie la nivel național se observă o tendință de scădere a infecțiilor. Acest lucru se reflectă atât în numărul de infecții săptămânale și în media zilnică. (..) Se vede foarte clar cum, de câteva zile bune, am ajuns pe un palier și tendința este de scădere.

În acest context de carantină și lockdown, vreau să fie foarte clar: nu există nici o intenție să promovez o carantină la nivel național după alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Sunt politicieni fără scrupule care încearcă să se promoveze cu știri de tip senzațional. Deci lockdown nu se întâmplă.

Legat de carantinarea unor localități, printre care și Bucureștiul, Klaus Iohannis a declarat că:

“Decizia de carantinare nu e ușoară, fiindcă impactează viața tuturor locuitorilor. Exact din acest motiv am solicitat INSP o metodologie clară pentru carantinare. E un sistem de puncte pentru diferite criterii și în final se face o sumă, iar carantinarea se poate lua în calcul local când punctajul devine foarte mare. Am întrebat azi unde stăm și pentru București încă nu s-a ajuns, din fericire, la un număr de puncte care să aducă carantinarea.”

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top