fbpx

Platformă de știri și opinii

Recomandare OMS de Crăciun: „A nu avea o reuniune de familie este cea mai sigură opțiune!”

in Actualitate/Sănătate by
Banner

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat luni, 23 noiembrie, că un Craciun în cerc restrâns, fără o reuniune de familie, ar fi, fără îndoială, cea mai bună și cea mai sigură opțiune pentru majoritatea țărilor, în această perioadă de pandemie.

Maria Van Kerkhove, oficial OMS, a afirmat că „A nu avea o reuniune de familie este cea mai sigură opțiune”.

Tot Maria Van Kerkhove a mai adăugat: „Este incredibil de dificil, deoarece, mai ales în sezonul vacanțelor, ne dorim foarte mult să fim alături de familia noastră. Dar, în unele cazuri, a nu avea o reuniune de familie este cea mai sigură opțiune”.

Cercetătoarea americană a făcut referire atât la Crăciun, cât și la Ziua Recunoștinței, sărbătoarea familială americană, ce va fi sărbătorită în această joi. O posibilă soluție ar putea fi și o reuniune online, în viziunea OMS.

Cercetătoarea a mai spus că putem sărbători cu toții când se va termina pandemia și că ea va face întocmai.

Întrebarea este: aveți suficient control al bolii și puteți oferi oamenilor un pic mai multă libertate pentru sezonul de Crăciun, fapt care ar putea genera încredere și bucurie, de care oamenii au cu adevărat nevoie, dar fără a permite virusului să circule?”, a declarat Michael Ryan, responsabil de situații de urgență la OMS, conform știripesurse.

Pentru el, este misiunea autorităților să găsească echilibrul potrivit între „ricurile pentru sănătate și cele sociale și economice”. Aceste sărbători „pot genera multă frustrare, saturație și multe critici”, mai ales în timpul perioadei de vacanță.

Sursa: știripesurse

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top