fbpx

Platformă de știri și opinii

Industria aeriană globală se gândește la introducerea unui „pașaport Covid”

in Actualitate/Travel by
Banner

International Air Transport Association (IATA) este cea mai puternică organizație care reunește liniile aeriene din lume. Ea a anunțat că dezvoltă o aplicație mobilă ce va include date despre testare și vaccinare, astfel călătorilor fiindu-le ușor să demonstreze că nu sunt infectați cu Covid-19.

Această decizie a venit după ce principala companie australiană de aviație, Qantas, a anunțat că nu va mai permite îmbarcarea, la bordul avioanelor sale, pasagerilor care nu s-au vaccinat anti-Covid.

Acest „pașaport Covid” va fi sub forma unei aplicații mobile care va include rezultate ale testelor și dovada vaccinării, alături de regulile naționale de călătorie. Aplicația va avea și o copie electronică a pașaportului, pentru ca pasagerii să-și poată dovedi identitatea.

Un program pilot va debuta încă din acest an cu compania British Airways, aplicația urmând să fie lansată în magazinul Apple la începutul anului viitor, iar pentru versiunea Android aplicația va fi lansată în luna aprilie 2021, conform g4media.

Pe lângă alte industrii, și industria aviatică este printre cele mai afectate de pandemie. Primele vaccinuri vor fi validate în SUA și UE la finalul acestui an sau la începutul anului viitor.

Sursa: g4media

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top