fbpx

Platformă de știri și opinii

Zoom implementează noi setări de securitate pentru a face conferințele și orele online mai bune

in Actualitate/Educație by
Banner

Zoom a devenit mai popular de la începutul pandemiei, de când mulți oameni au început să lucreze de acasă și să susțină conferințe online, iar elevii și profesorii au trecut și ei, la rândul lor, în mediul online.

Cu toate acestea, aplicația avea câteva probleme. Una dintre cele mai întâlnite se referă la accesul vizitatorilor neinvitați la conferințe sau ore online.

Fenomenul de „zoombombing” a luat amploare, în România fiind popularizat de un grup de adolescenți care se distrau deranjând orele online.

Deși în aplicație există multe setări de securitate, participanții puteau distribui parola unei conferințe și putea intra oricine voia.

Acum, însă, Zoom lansează noi opțiuni utile pentru cei care organizează conferințele. De exemplu, profesorii vor avea mai mult control asupra accesului participării la orele online.

Astfel, suspendarea temporară a activității participanților se poate face din meniul „Security”, din cadrul grupului. Prin opțiunea „Suspend Participant Activities” vor fi suspendate toate comenzile (audio, video, chat, screen share) din cadrul grupului sau unui singur utilizator.

Așadar, dacă un participant deranjează întâlnirea online, i se pot opri toate comenzile menționate anterior.

Această opțiune va fi disponibilă pentru toate conturile Zoom, fie ele plătite sau neplătite.

O altă opțiune nouă este aceea prin care chiar și simpli participanți la o întâlnire online pot raporta un utilizator neautorizat. În felul acesta, gazda întrevederii online nu va mai avea responsabilitatea de a urmări zeci de persoane, ci doar se va putea baza pe încrederea celor prezenți.

Toate plângerile despre utilizatorii neautorizați se fac către Zoom și pot fi însoție chiar de un screenshot. Ulterior echipa aplicației va analiza situația și va putea suspenda conturile.

Sursa: playtech

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top