fbpx

Platformă de știri și opinii

Cine este prof. Cătălina Homeghiu și cum a reușit să transforme geografia într-o pasiune pentru elevi

in Educație/Opinii by
Banner

După ce profesorul Sorin Ion, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, a fost numit secretar de stat al Ministerului Educației și Cercetării, prof. Cătălina Homeghiu a fost numită inspector școlar general interimar al IȘJ Dâmbovița.

Am un sentiment de mândrie și bucurie, deoarece prof. Cătălina Homeghiu este unul dintre dascălii care au contribuit enorm la reușitele mele pe plan educațional.

Am absolvit Colegiul Național “Constantin Carabella” în anul 2017, iar printre disciplinele la care am susținut probă scrisă la examenul de bacalaureat s-a aflat și geografia.

Am făcut parte dintr-o clasă de 32 de elevi, fiecare dintre noi având diverse pasiuni și lucruri la care ne pricepeam foarte bine. Doamna Cătălina Homeghiu ne-a fost profesor de geografie încă din clasa a IX-a, iar în cei patru ani a reușit să transforme această disciplină într-o pasiune pentru noi toți. Orele de curs erau interactive, bazate pe exemple, astfel încât teoria devenea foarte ușor de asimilat.

A face bine fără să aștepți nimic în schimb este o calitate rar întâlnită în zilele noastre, dar până și asta a reușit să ne învețe. Nu pot să nu îmi amintesc cum, în ultimul an de liceu, când examenul de bacalaureat se apropia cu pași repezi, prof. Cătălina Homeghiu, pe lângă cele două ore de geografie pe care le aveam în orar marți dimineața, făcea ceva în plus pentru noi. La ora 7:00, doar pentru a avea mai mult timp să lucrăm teste pentru bacalaureat, ne aștepta în clasă și dădea fiecăruia de lucru tipul de exerciții la care observase că există probleme. Totul gratuit, fără a pretinde nimic în schimb.

Tot ce am putut oferi la acea vreme noi, elevii, a fost satisfacție, asta pentru că la examenul de bacalaureat, toți cei 32 de liceeni de la a XII-a F am obținut rezultate foarte bune la proba de geografie și am reușit să clasăm instituția de învățământ pe care o reprezentam pe un loc fruntaș.

Mă bucur să fi avut un astfel de profesor de-a lungul anilor petrecuți într-una dintre cele mai de succes școli din județul Dâmbovița și adresez sincere felicitări și urări de bine doamnei Cătălina Homeghiu, un cadru didactic de excepție!

Mai jos am atașat o amintire plăcută, de la balul de absolvire, din 2017, pe vremea când era posibil să primești o îmbrățișare din partea unui profesor pe care l-ai făcut mândru…

Deși vremurile sunt dificile, am speranța că, fie și printr-un ecran, astfel de dascăli vor reuși să ajungă la sufletele elevilor și îi vor ajuta să își împlinească visurile!

Banner

Ultimele stiri din Educație

Go to Top