fbpx

Platformă de știri și opinii

Alți 300 de dâmbovițeni amendați, pentru neportul măștii sanitare de protecție

in Actualitate by
Banner

Doar în ultimele 24 de ore, alți aproximativ 300 de dâmbovițeni au fost amendați pentru neportul măștii sanitare de protecție. Masca de protecție este obligatoriu a fi purtată, atât în spațiile închise cât și în cele deschise, în actualul context epidemiologic, din România (epidemia de COVID-19).

“La data de 19 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și verificarea respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

În ultimele 24 de ore, au fost organizate 41 de acțiuni punctuale în care au fost angrenați peste 300 de polițiști.

S-a procedat la legitimarea a 3.045 de persoane și verificarea a 248 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate.

De asemenea, au fost efectuate controale și pentru desfășurarea în siguranță a călătoriilor cu mijloacele de transport public în comun, fiind verificate 128 astfel de autovehicule.

Pentru neregulile constate, polițiștii au aplicat 303 sancțiuni contravenționale, în valoare de 13.500 de lei, 296 dintre acestea fiind pentru neportul măștii de protecție.

Totodată, în intervalul orar 23:00-5:00, polițiștii au acționat pentru verificarea respectării interdicțiilor privind circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, fiind depistate și sancționate 7 persoane pentru nerespectarea acestor măsuri.

Activitățile sunt desfășurate sub autoritatea Instituției Prefectului și în colaborare cu celelalte instituții cu atribuții în menținerea ordinii și siguranței publice.

Prioritatea forțelor de ordine este siguranța cetățenilor, astfel că acțiunile vor fi intensificate și în acest weekend, efectivele fiind permanent la datorie.”

Au transmis polițiștii de la IPJ Dâmbovița.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top