fbpx

Platformă de știri și opinii

Irlanda de Nord – România 1-1. Naționala, în urna a doua valorică pentru preliminariile Mondialului

in Sport by
Banner

Ajutată de rezultatele înregistrate în celelalte grupe (Serbia a surclasat Rusia, scor 5-0), selecționata pregătită de Mirel Rădoi avea nevoie de o remiză la Belfast, împotriva Irlandei de Nord, pentru a urca în urna a doua la tragerea la sorți a preliminariilor pentru CM 2022. Nord-irlandezii au deschis scorul prin Boyce (’56), însă după un schimb de pase între Marin și Tănase, Bicfalvi (intrat pe teren în minutul 74) avea să înscrie golul egalării (’81). A fost 1-1, iar “tricolorii” au terminat grupa de Liga Națiunilor pe poziția a treia, după Austria și Norvegia.

Tragerea la sorți va avea loc la 7 decembrie 2020. Preliminariile Cupei Mondiale vor începe în martie 2021. Turneul final va avea loc în Qatar, în 2022.

Irlanda de Nord vs România 1-1Au marcat: Boyce ’56 / Bicfalvi ’81

Clasament final:
1. Austria (9-6) 13

2. Norvegia (12-7) 10

3. România (8-9) 8

4. Irlanda de Nord (4-11) 2

Declarații la finalul partidei:

Eu am în continuare contract cu Federaţia Română de Fotbal pentru următoarea campanie. Dacă federaţia nu va mai dori să continue cu mine, atunci vom discuta şi vom vedea.(n.r. – întrebat dacă din partea lui există dorinţa de a continua) Absolut, niciodată nu am declarat altceva, nu am declarat că plec în altă parte. Din punctul meu de vedere totul este clar“, a declarat selecționerul României, Mirel Rădoi.

“Chiar dacă nu am reuşit să câştigăm, este un punct important pentru noi şi ne bucurăm că am reuşit să ajungem în urna a doua. Trebuie să avem încredere în noi, am făcut un meci bun şi nu trebuie să renunţăm niciodată. Acum nord-irlandezii au fost mult mai puternici faţă de tur, dar suntem mulţumiţi de meci şi rezultat. Ştiam că vor veni cu mingi lungi, a fost greu pentru noi să ne luptăm cu ei. Din ce vâd, cred că Mirel Rădoi va rămâne pe banca României. Cred că avem un plus şi cu timpul se va vedea”a declarat Alibec după meci.

“Mă bucur pentru gol, era însă şi mai frumos dacă am fi câştigat. Dar important este că am ajuns în urna a doua. De când am plecat de la Steaua în Ucraina, mi-am schimbat postul şi am început să joc mai ofensiv şi normal că dau mai multe goluri. Ne dorim cu toţii o calificare la un turneu final, văd că vin generaţii bune de la tineret. Cred că generaţia următoare o să aducă multe calificări. Am jucat cu Mister, dar pentru mine este plăcut să vin la naţională. Ca antrenor, Mirel Rădoi este pe drumul cel bun. Nu mă aşteptam la eşecul Rusiei cu Serbia, probabil s-a întâmplat ceva acolo, accidentări sau suspendaţi”, a declarat Bicfalvi, autorul golului României.

  • Au evoluat echipele:

Irlanda de Nord: Peacock-Farrell – Ballard, J.Evans, Cathcart – Kennedy (Lewis ’66), McNair, Smith (Galbraith ’79), McCain, Dallas – Magennis (McLaughlin ’79), Boyce (Washington ’66). Selecționer: Ian Baraclough

România: Tătărușanu – Nedelcearu, I. Cristea, Toșca (Bicfalvi ’74) – Crețu (Mogoș ’64), R. Marin, Nistor, Camora – Man (Maxim ’64), Alibec (Băluță ’87), Fl. Tănase (Ganea ’87). Selecționer: Mirel Rădoi

Banner

Ultimele stiri din Sport

Go to Top