fbpx

Platformă de știri și opinii

În Arhiepiscopia Târgoviștei au început conferințele pastoral-misionare din cea de-a doua parte a anului

in Actualitate/Religie by
Banner

În Arhiepiscopia Târgoviștei au debutat, online, joi, 19 noiembrie 2020, cu participarea preoților de la protoieriile Târgoviște Sud și Titu, conferințele pastoral-misionare din a doua parte a anului, cu tema „Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români”.

Evenimentul a fost prezidat de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, la el luând parte Părintele Vicar Eparhial, Părinții Consilieri de la Centrul Eparhial și protopopii celor două protoierii menționate anterior.

În deschiderea evenimentului, Înaltpreasfinția Sa a aprofundat rolul pastoral-misionar al activității social-filantropice a Bisericii, evocând aportul acesteia în mărturisirea valorilor Evangheliei lui Hristos, în susținerea unor nevoi concrete ale aproapelui nostru, precum și în aprofundarea solidarității și a unității în comunitățile noastre.

Mitropolitul Nifon a evidențiat contribuția substanțială a Bisericii noastre în sprijinirea celor afectați de criza sanitară, generată de noua pandemie, cu Covid-19, ca mărturie a filantropiei creștine și comuniunii dintre credincioși.

Astfel, a reamintit că Eparhia noastră a oferit bunuri materiale și alimentare celor în nevoie, aparatură medicală și materiale de dezinfectare, precum și de igienă, unor instituții sanitare, tablete electronice unor elevi performanți sau defavorizați, ori alte bunuri sau bani celor aflați în nevoie.

Au fost prezentate referate dedicate temei întâlnirii de către: Pr. prof. univ. dr. Marian Vîlciu, de la Catedrala din Târgoviște și Decanul Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității ”Valahia” din Târgoviște, și Pr. Ionuț Ciulei, de la Parohia Schela Mare, Protoieria Târgoviște Sud.

A avut loc, apoi, un dinamic dialog al preoților pe baza referatelor prezentate, după care, în cea de a doua parte a întâlnirii, au fost discutate câteva probleme curente legate de misiunea pastorală de la parohii, în condițiile noii pandemii, au fost realizate comunicări ale Centrului eparhial și au avut loc discuții referitoare la tema conferinței și la cele transmise de către Centrul nostru Eparhial.

Sursa: Arhiepiscopia Târgoviștei

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top