fbpx

Platformă de știri și opinii

Dep. Carmen Holban: „Orban și Iohannis nu se gândesc decât la voturi!”

in Actualitate/Politică by
Banner

Carmen Holban, deputat PSD de Dâmbovița, în timpul unei conferințe de presă din data de 19 noiembrie, a criticat dur actuala guvernare pentru felul în care a fost și este gestionată criza sanitară provocată de înmulțirea cazurilor de coronavirus.

Social-democrata susține că tot ce îi interesează pe liberali la acest moment se rezumă la voturi și că reforma pe care au propus-o în sănătate nu a însemnat altceva decât numirea în funcții de conducere a unor rude de-ale miniștrilor. 

„România se confrunta cu o criză majoră a sistemul de sănătate, pe fondul deciziilor proaste luate de actuala guvernare care a eșuat în lupta cu pandemia.

Sistemul sanitar cedează atât pentru că deciziile nu au fost luate în colaborare cu specialiști, dar și pentru că, adesea, au fost contradictorii și chair aberante.

Am văzut zilele acestea că ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, se pregătește de ceea ce liberalii numesc reformă. Tătaru a declarat că 80% dintre managerii spitalelor din România ar trebui schimbați, iar coordonarea acestora ar trebui să vină, de unde? De la Ministerul Sănătății.

Cu alte cuvinte, trebuia ca sistemul, deși nu mai poate face față incompetenței, să fie umplut până la refuz de politrucii Partidului Naţional Liberal.

Vă reamintesc că doar câteva exemple elocvente ale reformei Partidului Naţional Liberal, în sănătate. Spitalul de la Neamț este cel unde PNL a numit un manager fost patron de pompe funebre. La Craiova, au pus la conducerea spitalului o persoană condamnată pentru fals și uz de fals. La un alt spital orășenesc, din Câmpeni, au pus la conducere un chelner. De la DSP București, unde s-au gândit să numească un om competent, pe fina ministrului Educației – Anisie.

Iar ministrul sănătății nu s-a lăsat mai prejos și și- a pus verișoara la conducerea Antibiotice Iași, iar pe fratele său la ISU Vaslui.

Spitalele de performanță mare, cum sunt cele de la Lețcani, au rămas închise. Sitalele modulare, care puteau fi performante, în această perioadă, au rămas închise. Aceasta este reforma în sănătate cerută de PNL într-un moment atât de delicat ca cel al tragediei de la Neamț, tragedie care putea fi evitată dacă nu s-ar fi suprapus politizarea și incompetența factorilor de decizie.

Vă reamintesc însă că ministrul Tătaru este ministrul împotriva căruia s-a depus moțiunea simplă, cu un număr covârșitor de voturi. Moțiunea a trecut, însă președintele țării și Orban nu au fost de acord să îl înlocuiască. De ce? Au crezut în acest ministru că este un ministru bun.

Acum, dumneavoastră sunteți cei care analizați dacă acest ministru și-a făcut treaba. Peste toate acestea, președintele Iohannis a afirmat că reconstrucția sistemului sanitar se poate face doar dacă PSD nu va mai avea majoritate în Parlament.

De fapt, despre asta este vorba. Pentru PNL și Iohannis nu contează decât puterea, decât alegerile, indiferent de câți oameni trebuie să moară pentru ca setea lor de putere să fie satisfăcută. Cazurile de Covid continuă să crească, secțiile ATI sunt supraaglomerate, pacienții mor pe holuri că nu mai au loc în saloane la ventilatoare.

Spitalele sunt copleșite de numărul mare de bolnavi de Covid și de deciziile absurde ale Guvernului, rupte de realitate și imposibil de respectat.

Lipsa medicamentelor, lipsa vaccinului antigripal sunt probleme reale cu care ne confruntăm astăzi. Numa în două săptămâni au murit 2000 de oameni infectați cu Covid, iar PNL, Orban și Iohannis nu se gândesc decât la putere, decât la voturi.”, a declarat deputata Carmen Holban.

___________

Carmen Holban este deputat PSD de Dâmbovița și candidează la alegerile parlamentare, din partea PSD, pentru un nou mandat în Camera Deputaților

Material realizat la comanda PSD Dâmboviţa, CMF 11200020

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top