Virgil Guran (PNL): ”Aș vrea să împărtășesc optimismul celor de la Compania de Apă”

in Administrație/Politică by
Banner

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din județul Dâmbovița, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), care ar aduce în Dâmbovița nu mai puțin de 320 de milioane de euro, este de ceva vreme în centrul atenției. Și nu pentru importanța pe care infuzia de capital de asemenea amploare, în infrastructura de apă/canal, o are pentru județ, ci pentru poticnelile înregistrate în implementarea proiectului, care pun în pericol grav realizarea investiției.

Virgil Guran, liderul liberalilor dâmbovițeni și consilier al prim-ministrului, este unul dintre cei care au criticat în repetate rânduri întârzierile și erorile din gestionarea proiectului, care sunt pe punctul de a pierde finanțare din banii europeni.

Liderul liberal a avertizat, că în scenariul pierderii finanțării, județul ar avea enorm de pierdut. Fără intervenția Ministerului Fondurilor Europene, care a prelungit termenul limită pentru depunerea documentației, proiectul ar fi fost deja pierdut,  punctează Virgil Guran.

În replică, de la Compania de Apă Târgoviște aflăm că acuzele sunt nefondate, că nu sunt probleme și că proiectul este în grafic (Amănunte AICI).

Răspunsul CATD a provocat o nouă ieșire publică a liderului PNL. Printr-un comunicat remis presei, Virgil Guran critică miopia conducerii Companiei de Apă, care nu ar fi capabilă să sesizeze pericolul real de a pierde finanțarea de 320 de milioane de euro.

”Aș vrea să împărtășesc optimismul celor de la Compania de Apă”, afirmă Virgil Guran, subliniind că, indiferent de disputele politice, Guvernul va sprijini orice proiect pentru dâmbovițeni, indiferent de culoarea politică a celor care îl gestionează.

___________

COMUNICAT DE PRESĂ.

Dacă cei care conduc Compania de Apă Târgoviște ar fi preocupați de sarcinile pe care le au și mai puțin interesați de propaganda cu iz politic, nu doar că dâmbovițenii ar avea parte de servicii mai bune din partea CATD – care au prețuri, oricum, nerușinat de mari! –  dar nu am mai fi în situația de a pierde cel mai mare proiect de investiții în infrastructura de apă/canal a județului!

Replica țâfnoasă pe care au dat-o cei de la Compania de Apă avertismentului pe care l-am transmis public, cu privire la pericolul care pândește Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din județul Dâmbovița, îmi demonstrează că oamenii aceia nu sunt dispuși să își asume responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă cu proiectul de 320 de milioane de euro și nici nu sunt capabili să realizeze situația în care se află!

În răspunsul conducerii CATD (numită politic, în condiții pe care le vom discuta foarte curând!), se spune că ”La data prezentei, suntem în faza de obţinere a avizelor din partea Agenţiei Naţionale pentru Arii Protejate – Serviciul Teritorial Dâmboviţa(…)”.

Ceea ce este cu adevărat îngrijorător, managementul trandafiriu al CATD nu realizează că ”la data prezentei” proiectul ar fi fost deja pierdut, dacă nu ar fi existat implicarea hotărâtă a Guvernului, prin Ministerul Fondurilor Europene. Și, ca să nu fim prea modești, Guvernul a răspuns demersurilor susținute pe care eu și colegii mei liberali le-am întreprins pe această temă.

Aș vrea să împărtășesc optimismul celor de la Compania de Apă, care spun că nici un pericol nu pândește proiectul și că totul este în grafic. În schimb, îi avertizez public, din nou, că unica șansă de a salva investiția, pentru binele dâmbovițenilor, este de a se pune serios pe treabă!

Guvernul României va face tot ce este posibil pentru a-i ajuta pe dâmbovițeni, indiferent de culoarea politică!

Virgil Guran,

președinte PNL Dâmbovița

Material realizat la comanda PNL Dâmbovița, CMF 11200025

Banner