fbpx

Platformă de știri și opinii

Din nou CALIFICARE! România U21, remiză de aur cu Danemarca

in Sport by
Banner

Naționala de tineret s-a calificat pentru a doua oară la rând la turneul final al Campionatului European. Tricolorii mici au remizat cu Danemarca, 1-1 la Ploiești, rezultat care le-a asigurat prezența la EURO 21 în condițiile în care Belgia a pierdut cu Bosnia și Herțegovina, 2-3. România a terminat grupa de calificare pe locul 2. Laursen (50) a deschis scorul dintr-un penalty inventat de central, după o primă repriză dominată de la un capăt la altul de jucătorii lui Adrian Mutu. Costache (72) a egalat din centrarea lui Moruțan, iar finalul a adus liniște și calificare… pentru ambele echipe. Ultimul fluier al arbitrului Vadacikoria, după patru minute de prelungire, a consființit bucuria ambelor combatante, care vor juca în martie în grupele EURO 21, în Slovenia și Ungaria. Turneul final, unul atipic, ar trebui să aibă loc la vară.

„Când se termină totul cu bine, toată lumea este fericită. Ne-a ajutat şi Bosnia, dar arbitrul nu ne-a ajutat, era păcat să fi pierdut o calificare cu două penaltiuri inventate, şi-n Ucraina, şi-n această seară. Era păcat. Dar până la urmă, cu ajutorul lui Dumnezeu, s-a făcut dreptate.
Eu cred că în afară de rezultat şi de obiectiv, în seara asta băieţii au arătat că joacă fotbal, am dominat Danemarca de la cap la coadă, cred că au ajuns de trei ori la poartă. I-am surprins prin aşezarea atacanţilor în lateral, care au jucat închis. Băieţii au alergat, s-au mişcat foarte bine tactic şi pentru asta eu sunt şi mai bucuros. Mai sunt 11-12 băieţi care au făcut parte din această campanie şi e şi meritul lor”
– Adrian Mutu, selecționer România


„Nici nu-mi vine să cred. Sincer, chiar mă gândeam că trebuie să mai marchez și eu, nici la club n-am făcut-o. Măcar aici, să mai spăl din păcate. Uite, că a venit golul ăsta al calificării. Toți m-au încurajat că o să intru, o să intru, și uite că am reușit să marchez. Toți eram foarte nervoși, foarte stresați, așteptam să ne calificăm. Până la urmă, s-a terminat cu bine. Pentru mine… sunt pur și simplu blocat. Când eram mic, doar visam la asta. Am păstrat tricoul și nu-l voi da nimănui.
Îi voi suna pe ai mei, prietena mea, familia. Știți cum e, așa se face. Se adună multe, mult stres și când vine un gol ca ăsta trebuie să te descarci, să te liniștești. Vreau să fim toți sănătoși, să ajungem cu bine la EURO. Să luăm meci cu meci și să ajungem cât mai sus. Ați văzut toți ce calitate este aici. Chiar asta vorbeam înaintea meciului, cred că aveam 1-0 din vestiare dacă ar fi fost plin acest stadion
– Valentin Costache

Clasamentul final al Grupei 8:


1. Danemarca (21-9 golaveraj) 26 de puncte

2. România (22-7) 20

3. Ucraina (17-11) 16

4. Finlanda (14-15) 13

5. Irlanda de Nord (7-13) 9

6. Malta (4-30) 1.

Rezultatele obținute de România în grupa de calificare (șase victorii, două remize și două înfrângeri):

Danemarca vs România 2-1
România vs Ucraina 3-0
România vs Irlanda de Nord 3-0
România vs Finlanda 4-1
Irlanda de Nord vs România 0-0
Finlanda vs România 1-3
Malta vs România 0-3
Ucraina vs România 1-0
România vs Malta 4-1
România vs Danemarca 1-1

  • Au evoluat următoarele echipe:

România: Vlad – Boboc, Paşcanu, Ciobotariu, Haruţ – Moruţan, M. Marin, Olaru – I. Hagi, Costache (Carnat ’76), Măţan. Selecţioner: Adrian Mutu;
Danemarca: Christensen – Sery, Nelsson (Hausner ’53), Bech, Klitten – Laursen, Kofod Andersen, Nartey – Isaksen (Daramy ’46), Jensen (Madsen ’62), Lindstrom (Holse ’46). Selecţioner: Albert Capellas.

Banner

Ultimele stiri din Sport

Go to Top