fbpx

Platformă de știri și opinii

Brio Challange – Prima olimpiadă digitală de matematică din România

in Actualitate/Educație by
Banner

Brio este prima și singura platformă de teste digitale standardizate adresate elevilor români. Marți, 17 noiembrie 2020, Brio a anunțat organizarea primei olimpiade digitale la matematică, din țară. Această platformă este organizată cu ajutorul Asociației Dedeman și susținută de Societatea de Șiințe Matematice.

Brio Challange se va desfășura în perioada 16 noiembrie 2020 – 31 ianuarie 2021 și se adresează elevilor din clasele II – XII. Această olimpiadă va cuprinde trei probe, toate fiind susținute din fața calculatorului, conform unui comunicat de presă din partea Brio.

Prima etapă (16 noiembrie – 6 decembrie) este cea de înscriere la olimpiada Brio Challange. Elevii pot fi înscriși de către părinți sau profesori și vor trebui să își creeze un cont pe www.brio.ro/challange. După înscriere, elevii vor primi automat 2 credite, unde 1 credit = 1 test. Veste bună pentru elevi este aceea că pot achiziționa individual extra-credite, cu care pot efectua un număr mai mare de teste, iar cu cel mai bun rezultat se pot înscrie în competiție.

Cea de-a doua etapă (11 – 24 ianuarie 2021) este cea în care elevii ce au obținut peste 80 de puncte se califică mai departe, adică într-o nouă rundă de testare. Cei mai buni zece elevi de la fiecare clasă, vor trece la etapa finală.

Finala va avea loc între 25 și 31 ianuarie 2021 și va fi supravegheată video, participanții fiind obligați să aibă activată camera laptopului sau a tabletei.

Pe data de 3 februarie 2021 se vor anunța câștigătorii. Vor fi acordate 12 premii pentru Campioni și 24 de premii pentru Vicecampioni, în funcție de rezultate. Premiile pentru Campioni constau în câte un iPad Apple și un abonament pe un an – Brio Unlimited, iar cele pentru Vicecampioni constau în câte o trotinetă electrică XT și un abonament pe un an – Brio Plus.

Toți finaliștii vor primi un abonament Brio Star, pe o durată de 6 luni, iar profesorii acestora vor primi, la rândul lor, abonamente gratuite cu care pot realiza teste la clasă.

„Încercăm să venim în sprijinul tuturor actorilor implicați în sistemul educațional, într-o perioadă plină de provocări, având un singur obiectiv: școala trebuie să meargă mai departe. Cred foarte tare în puterea pe care testarea o are pentru a învăța și pentru a accelera performanța elevilor și susținem acest deziderat prin organizarea primei olimpiade digitale de matematică”, a declarat Dragoș Iliescu, CEO, Chief Scientist și fondator Brio.

Dragoș Iliescu, CEO, Chief Scientist și fondator Brio 

Mai multe detalii despre platforma educațională Brio puteți găsi printr-un click aici.

Sursa: Brio

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top