fbpx

Platformă de știri și opinii

Norvegia renunță la organizarea Campionatului European de handbal

in Sport by
Banner

Norvegia a anunțat luni că nu poate găzdui Campionatul European de handbal feminin pe teritoriul său din cauza pandemiei de coronavirus. România trebuia să joace la Trondheim, dar acum așteaptă să vadă dacă Danemarca poate organiza întreaga competiție. Inițial, turneul ar fi trebuit să fie organizat de ambele țări, în perioada 3 – 20 decembrie.

„Cu tristețe, trebuie să recunoaștem că nu putem să organizăm această întrecere având în vedere regulile sanitare care sunt impuse de autoritățile noastre cu privire la COVID-19. Trebuie să le mulțumim pentru înțelegere și cooperare federației europene și celei daneze”, a spus Kare Geir Lio, președintele forului norvegian. 

România urma să joace în Norvegia, făcând parte din Grupa D, alături de Germania, Polonia și reprezentativa țării gazdă. Primele 3 formații clasate după meciurile din grupă se vor califica în faza a 2-a a grupelor, unde vor juca cu echipele calificate din grupa C, din care fac parte Olanda, Ungaria, Serbia și Croația, iar primele două formații din această a 2-a grupă se vor califica în semifinale.

Oficialii EHF și cei danezi studiază acum posibilitatea ca întreg turneul să fie mutat în Danemarca.

Banner

Ultimele stiri din Sport

Go to Top