17 noiembrie – Ziua internaţională a studenţilor

in Actualitate/Educație by
Banner

Studenții de astăzi au o mare oportunitate în a accesa foarte multe informații și platforme, dar și o șansă enormă să dobândească o serie de competențe la care generațiile noastre nici nu puteau visa.

Sunt cadru didactic de 22 de ani și am văzut cum fiecare generație este din ce în ce mai bună. Mă gândesc cum ar fi fost viața unui student acum 30 sau 50 de ani dacă ne-am fi confruntat cu această pandemie: cum ar fi ținut legătura cu profesorul și colegii sau cum ar fi putut împrumuta cărți de la bibliotecă. Astăzi, în ciuda pandemiei, cursurile se țin online, avem abonamente la biblioteci și baze de date internaționale online.

Dincolo de situația sanitară în care ne aflăm, vreau să-i asigur pe toți studenții cu care lucrez că va continua seria de internshipuri pe care am coordonat-o la Parlament și Curtea Constituțională, voi fi alături de ei și le voi susține în continuare proiectele și îi voi încuraja să se implice în proiecte sociale și educaționale.

Sunt aproape de studenți pentru că ei acum au nevoie de ajutor, nu mâine sau peste 10 ani. Dacă un tânăr este încurajat de la început să aleagă un „drum profesional” – el o va face cu încredere și va depune toate eforturile să devină în fiecare zi un om mai bun.
Doar așa putem schimba societatea în care trăim – prin propriul exemplu și prin sprijinirea tinerei generații să preia ștafeta.

Îi asigur că voi continua proiectele bune și în Parlament. Mă voi asigura că fiecare tânăr va avea șanse egale la o educație de calitate, va beneficia de transport gratuit, burse, granturi pentru internshipuri, locuri decente în cămine și acces la toate facilitățile oferite de era digitalizării. Este foarte important ca bugetul destinat educației să fie majorat la 6% din PIB, în următorii ani.

La Mulți Ani, dragii mei studenți! Aștept cu nerăbdare să ne vedem în sălile de curs!

Conf. univ. dr. Claudia Gilia, deputat PSD de Dâmbovița

Banner