fbpx

Platformă de știri și opinii

Controale și la Spitalul din Târgoviște, după tragedia de la Neamț. Precizări de la CJ Dâmbovița

in Actualitate/Administrație/Sănătate by
Banner

Vor fi controale mixte (DSP, ISU) și la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște (SJUT), după tragedia petrecută la Spitalul Județean Neamț (în care bilanțul, de până acum, este de 10 decese și 7 răniți).

Reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița și ai SJUT au susținut o conferință de presă comună (16 noiembrie), în care au prezentat, pe scurt, situația de la spitalul târgoviștean, unitate medicală aflată în subordinea CJ Dâmbovița.

Iată câteva din declarațiile oficialilor din Dâmbovița:

Corneliu Ștefan, președinte CJ Dâmbovița:

Suntem solidari cu personalul medical de la Neamț.(…) Le mulțumesc public că și-au riscat viața ca să salveze bolnavii.(…) Am dispus verificarea tuturor instalațiilor de la SJUT. Am solicitat sprijinul celor de la ISU Dâmbovița, pentru acest lucru. Este vorba de instalatiile de la secțiile ATI, în principal. (…) Fac apel către DSP Dâmbovița și Prefectura Dâmbovița să ne sprijine pentru verificarea instalațiilor (…) Guvenul nu a alocat niciun leu, anul acesta, pentru SJUT .

(…) Am reusit achiziționare a 70 de paturi noi la SJUT. Sper să înlocuim corturile de triaj, ce există în momentul de față, în curtea spitalului, cu containere încălzite, în perioada următoare.“ A mai spus Corneliu Ștefan.

Claudiu Dumitrescu, manager general SJUT:

“Nu avem probleme deocamdată la spital din punct de vedere al instalațiilor ce asigură suportul vital pentru pacienți, atât cei covid cât si cei din alte secții.. (…)Creșterea numărului de pacienți cu COVID-19 a determinat creșterea consumului de oxigen, la SJUT. De aproape trei ori mai mult față de 2019. Sunt condiții de mare periculozitate, pentru personalul medical, în momentul de față.(…) Stăm sub un stres continuu. (…) La noi (n.m. SJUT) au fost internați până acum, la secția ATI covid, 189 de pacienți. Dintre aceștia, 99 au decedat.

A declarat Claudiu Dumitrescu.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top