Virgil Guran: Guvernul va salva COS Târgoviște

in Actualitate/Economie by
Banner

Combinatul de Oțeluri Speciale din Târgoviște, cândva mândria siderurgiei românești, a ajuns un morman de fiare, mii de locuri de muncă fiind pierdute. O privatizare păguboasă, realizată cu aproape 20 de ani în urmă, are urmări dintre cele mai grele și astăzi.

Chiar dacă totul pare pierdut, COS Târgoviște mai poate fi salvat. Guvernul României ar putea salva combinatul prin preluarea administrării de către Ministerul Economiei.

Informații despre intenția Guvernului de a readuce COS în proprietatea statului au circulat de ceva vreme, iar acum avem o confirmare a faptului că demersurile nu s-au oprit,

Virgil Guran, consilier de stat la Cancelaria premierului, anunță că documentația care ar urma să stea la baza unei Ordonanțe de Urgență, prin care statul va prelua administrarea COS, este pregătită și că actul normativ ar putea fi adoptat foarte curând.

”Situația de la COS Târgoviște este o preocupare majoră pentru Guvernul Orban. Distrugerea acestui simbol al Târgoviștei va fi stopată. Deja este pregătită documentația pentru Ordonanța de Urgență pentru preluare COS Târgoviște de către Ministerul Economiei. Înseamnă 1200 de locuri de muncă, înseamnă un simbol al Târgoviștei care a fost îngropat de cei care au condus, în speță PSD. În sfârșit, există un guvern, liberal, care va rezolva această problemă”, a declarat Virgil Guran

Măsura anunțată de liderul liberal reprezintă, probabil, singura șansă de a salva COS Târgoviște de la dispariție.

Material realizat la comanda PNL Dâmbovița, CMF 11200025

Banner